DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Bottas magát hibáztatja a kiesésért

Egy megpördülés után a sóderágyban ragadt, így elég korán véget ért Valtteri Bottas számára az USA Nagydíj. Ugyan a csapat részéről megvédték őt, a finn pilóta magára vállalat a felelősséget.

Az Austinban rendezett futam első biztonsági autós periódusát az Alfa Romeo versenyzőjének hibája idézte elő. Valtteri Bottas autója bent ragadt a sóderágyban, miután a 19-es kanyarban elveszítette a tapadást az autó hátulján, a folytatásra pedig már nem volt esélye.

A versenyt követően az Alfa Romeo vezető pályamérnöke elárulta, nem a versenyzőt tartják hibásnak ebben az esetben, hiszen az USA Nagydíj ideje alatt erős szél fújt a pálya környékén, ez pedig a finn pilóta autóját is megzavarta a 17. körben. Noha Xavi Pujolar szavai alapján nem lenne miért szégyenkeznie, Bottas mégis magát hibáztatja.



„A tempó és az autó elég jónak tűnt. Gasly és Norris ellen is csatázni tudtunk, így mindenképpen pontokat kellett volna szereznünk, de végül én hibáztam. Megpróbáltam Gaslyhoz közel kerülni, szóval elég keményen nyomtam, de abban a körben, amikor elvesztettem a hátulját, a mérnökök szerint 25 km/h-s szél fújt hátulról, így valószínűleg ez sem segített” – idézte őt a GPFans.

A tízszeres futamgyőztes úgy érzi, a szél ellenére ő is hibás, mivel túlzottan a határon autózott az ominózus körben.

„Kicsit furcsa volt, de végül is csak az én hibám. A mérnökök megerősítették, hogy a széllökés azon a körön sokkal nagyobb volt, mint bármelyik másik körben, de keményen nyomtam. A határon voltam, és amikor ez van, olyankor nem igazán tudod megfogni” – értékelt csalódottan Bottas.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: