DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Rosberg: Újabb domináns Red Bull-korszak jöhet

A 2016-os világbajnoki címet megnyerő Nico Rosberg szerint az F1 hasonló dominancia elé nézhet, mint amit a Mercedes produkált az elmúlt években, csak ezúttal éppen a Red Bull részéről.

2013 után ismét megnyerte a konstruktőri világbajnokságot a Red Bull Racing, ezzel véget vetve a Mercedes 2014 óta tartó dominanciájának. Legutóbb a Brawn GP tudott nyerni ezen két istálló előtt, még 2009-ben, a jelenleg is fennálló csapatok közül pedig a Ferrari 2008-as sikeréig kell visszamennünk, ha nem Mercedes, vagy Red Bull-elsőséget szeretnénk látni.

Joggal adódhat a kérdés az idei szezont látva, hogy vajon ez egy újabb domináns korszak kezdete, vagy esetleg a Ferrari és a Mercedes – esetleg egy másik istálló – le tudja taszítani a Red Bullt a trónról 2023-ban? Nico Rosberg szerint nehezen.

„Jelen pillanatban a Red Bull az első számú erő a Formula-1-ben, csakúgy, mint az elmúlt nyolc évben volt a Mercedes. Nagyon hamar bebiztosították a konstruktőri vb-címet, a csapatuk pedig minden téren az élen jár” – fejtette ki Rosberg a Sky Sports egyik műsorában.



„Rendelkezésükre áll az autó, a fejlesztési versenyben is nagyszerűen teljesítenek, megbízhatóak, illetve övék az egyik, ha nem a legjobb pilótapáros a mezőnyben, ráadásul a stratégiákkal is mindig fején találják a szöget. Minden összeállt számukra, a motorjuk pedig szintúgy fantasztikus.”

„Szerintem egyértelműen egy olyan időszak előtt állunk, amikor rendkívül nehéz lesz bármelyik csapat számára is, hogy legyőzzék őket, mert most nagyon jó formában van a Red Bull” – tette hozzá a 2016-os világbajnok, aki azt is elmondta, miben látja idén a Mercedes gyengeségét.

„A Ferrari és a Mercedes számára sem lesz egyszerű feladat, hogy egyáltalán közel kerüljenek a Red Bullhoz, ami pedig a Mercedest illeti, az ő idei gyenge pontjuk az egyenesbeli sebesség hiánya, kifejezetten az energiaitalosokhoz képest. Nagyon remélem, hogy tudják a titkot, hogyan gyorsulhatnak jövőre az egyenesekben.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: