DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Leclerc: Csak küzdünk az abroncsokkal

A középmezőnyből kellett rajtolnia Charles Leclerc-nek, ám ennek ellenére a győzelemért is harcban volt. A monacói végül a harmadik lett, amiben ismét nagy szerepet játszott a Ferrari gumikezelése.

Továbbra is folytatódik a Ferrari vesszőfutása, miután az élről induló Carlos Sainz autója már közvetlenül a rajt után megsérült, így kénytelen volt feladni a futamot, Charles Leclerc pedig ismét a Ferrari gumikezelése miatt veszítette el esélyét a futamgyőzelemre.

A monacói ugyan mindössze a 12. helyről indult, ám kihasználva, hogy egy biztonsági autós periódus alatt volt kint a bokszban, sok időt nyert, így a verseny második felében a dobogó legteteje sem tűnt elérhetetlennek a számára. Végül be kellett érnie a harmadik pozícióval, miután a Ferrari elég hamar elkoptatta a gumikat.

„Eléggé bíztam abban, hogy a dobogó lehetséges, ha mindent tökéletesen csinálunk. Visszatekintve úgy gondolom, hogy a kommunikációs stratégia helyes volt. A gumikezelésben viszont még előre kell lépnünk, de úgy érzem, a jó irányba haladunk” – kezdte értékelését az USA Nagydíj sajtótájékoztatóján, ahol a Formula.hu újságírója is jelen volt.



Leclerc-et természetesen a Max Verstappen elleni látványos csatájáról is megkérdezték a sajtó munkatársai, valamint a 2023-as szezon is szóba került. A maranellóiak versenyzője szeretne jövőre is harcba szállni a világbajnoki címért. „Azt nem igazán tudjuk megjósolni, hogy mit csinál majd a másik, de ez egy szórakoztató csata volt, különösen az 1-es kanyarban. A 11. kanyartól a 12. kanyarig már kevésbé, mert láttam, ahogyan megelőz engem, én pedig csak integethettem neki” – folytatta.

„Azt hiszem, nagyon világos számunkra, hogy hol kell javulnunk.  Egy körön nagyon erősek vagyunk, és szerintem ugyanazon a szinten vagyunk, mint a Red Bull, a verseny során azonban csak küzdünk az abroncsokkal. Erre fektetjük a hangsúlyt, szóval remélem, jövőre már meglesz ennek az eredménye. Ha visszatekintünk a szezonra, a gumik mellett is voltak hibáink, a stratégiában, a kommunikációban, de ez is ide tartozik. Megpróbáljuk ezeket az utolsó futamokat a lehető legjobban kihasználni, hogy jövőre kihívhassuk őket a bajnoki címért. Bízom benne, hogy ez sikerülni fog, mert tudom, milyen keményen dolgozunk, és biztos vagyok benne, hogy a jó irányba tartunk” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: