DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 24. csütörtök
F1

Sainz: Ebben az évben egyszerűen nincs szerencsém

A pole-pozícióból startoló Carlos Sainz számára gyakorlatilag már az első kanyarban véget is ért az USA Nagydíj, a most történtek pedig úgy érzi, hogy nagyon jól összefoglalták az egész szezonját.

Pályafutása harmadik pole-pozícióját szerezte meg Carlos Sainz, valamint másodjára tudta megnyerni az időmérő edzést – hiszen Belgiumban Verstappen rajtbüntetése miatt örökölte meg az első rajtkockát. Csapattársához hasonlóan neki sem megy jól az első helyről indulva.

A spanyol tudta ugyan, hogy nehéz feladat vár rá, ha az egész futamon maga mögött szeretné tartani a kétszeres világbajnokot, azonban ennek ellenére már a rajtot elszúrta, a holland elment mellette, az egyes kanyarból kigyorsítva pedig összeakadt Russell-lel, defektet kapott, a kör végén pedig be is tolták a garázsba a Ferrarit.

 



„Nem haragszom senkire, a vezetői hibák benne vannak ebben a sportban, az ilyen megesik. Inkább az az én problémám, hogy már megint én ittam meg ennek a levét. Már megint úgy jártam, hogy az első körben véget ért a versenyem, ami nagyon frappánsan összefoglalta az idei szezonomat” – kezdte a futam végén az F1-nek adott interjúját a spanyol.

„Így ezúttal sem maradt esélyem a győzelemre és az autóról sem szerezhettem tapasztalatokat, ami óriási csalódással tölt el. Sokadjára járok úgy, hogy nem élem túl az első kört, ami miatt nehéz előrébb lépnem a versenynapokon, hiszen fontos tapasztalatoktól esek el ezzel. A tempónk megvan, de ez egy rendkívül szerencsétlen év számomra.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: