DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 9. csütörtök
F1

Ralf Schumacher: Ez itt az F1, nem a Netflix

A korábbi versenyző alaposan kiakadt Günther Steinerre annak Mick Schumacherre tett megjegyzéseit követően. A német szerint a szókimondó csapatfőnöknek néha magába kellene néznie.

Kritikus hangnem jellemezte az elmúlt napokban a Haas vezetőségét, hiszen a csapat tulajdonosa, Gene Haas nyíltan elismerte, hogy Mick Schumacher balesetei rengeteg pénzbe kerültek az istállónak, Günther Steiner pedig Antonio Giovinazzi pénteki hibája után mondta el, hogy konzisztensebb teljesítményt vár annak érdekében, hogy előrébb tudjanak lépni. Ralf Schumacher szerint az olasznak azonban nem csak a versenyzőkben kellene keresnie a probléma forrását.

„Nem tudom, hogy ezt a csapatra érti-e vagy a pilótákra. Nem értem, mit akar ez jelenteni. Talán meg kellene hallgatnia a saját interjúit és akkor ő is észrevenné. Őt és a főnökét leszámítva a csapat tisztességes munkát végez” – idézi a hatszoros futamgyőztest a PlanetF1. A jelenleg televíziós szakértőként tevékenykedő Schumacher szerint nem csupán unokaöccse tehet arról, hogy eddig mindössze kétszer sikerült pontszerző helyen végeznie.



„Mindkét versenyző remek munkát végez, tehát szerintem a Haas jobban tenné, ha ragaszkodna hozzájuk, amennyiben pedig továbbra is őket kritizálják, akkor egy kis önkritikára is szükségük lenne. Ez itt a Formula-1, nem pedig a Netflix” – szúrt oda a nagy rajongótáborral rendelkező Steinernek a német. 

Mint ismert, a Haas egyelőre nem hosszabbított szerződést Mick Schumacherrel 2023-ra, az olasz csapatfőnök szerint az ifjú németnek azonban továbbra is van esélye a maradásra. A 23 éves pilóta Austinban azonban egyelőre nem győzte meg Steinert a közös folytatásról, hiszen a szombati időmérő edzésen már a Q1-ben kiesett és csupán a 18. helyről startolhat majd a vasárnapi futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: