DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Verstappen: A hosszú etapok még kérdőjelesek

A gumiteszt miatt nem igazán jutott idő a versenyszimulációkra Max Verstappen szerint. A holland úgy véli, ezzel még lesz egy kis dolguk szombaton, azonban ezt leszámítva elégedetten értékelt.

30 perccel hosszabb volt a második szabadedzés Austinban, miután a gyakorlás során a versenyzőknek lehetőségük nyílt kipróbálni a Pirelli 2023-as abroncsainak prototípusait. A jelöletlen gumikon elég sokat köröztek, ez azonban a beállítások szempontjából kissé megnehezítette a helyzetüket a Red Bull kétszeres világbajnoka szerint.

Max Verstappen elárulta, részükről így némileg több munka jutott az első edzésre, de alapvetően az eredeti tervek szerint haladtak a dolgok.



„Annyit kört tettünk meg az FP1 alatt, amennyit csak tudtunk, mivel tudtuk, hogy a második edzésen már tesztelnünk kell a gumikat. A C1-es gumit próbálgattam, ami valószínűleg nem a legjobb erre a pályára, nehéz volt megfelelő tapadást elérni rajta, de legalább teljesítettük az előírt programot” – idézte Verstappent a GrandPrix247.

A holland versenyző úgy érzi, alapvetően minden rendben van az autóval, ám a hosszabb etapokkal nem tudtak annyit foglalkozni, mint szerették volna.

„Szombaton a hosszú etap még kérdéses lesz, mivel az FP2-n nem volt lehetőségünk foglalkozni ezzel, de mindenki számára ugyanez a helyzet. Van egy kis információnk az első szabadedzésről, és szerintem az autó már elég tisztességesen viselkedett. A folytatásban először is megnézzük, hogyan állunk az egykörös tempóval, a hosszabb etapoknál viszont lesznek kérdőjelek, de szerintem rendben lesz” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: