DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 3. péntek
F1

Sargeant még nem biztos a jövőjében

A pénteki első edzésen a Williamsnél kapott lehetőséget Logan Sargeant, akinek a hírek szerint jó esélye lehet arra, hogy üléshez jusson a csapatnál 2023-ra, ám a fiatal tehetség még bízná el magát.

Problémamentes munkát végzett és 23 kört tett meg Austinban a Williams tehetsége, aki több más pilótához hasonlóan esélyt kapott az USA Nagydíj első szabadedzése során. Logan Sargeant nagyon élvezte a pénteki napot, és érzése szerint sokat tanult.

„Őszintén szólva sokkal másabb volt, mint amire számítottam. Merőben más érzés volt, nagyon jók voltak a fékek, szuperül reagált mindenre az autó, és megdöbbentett, mekkora erő van benne. Elég trükkös volt vele a pályán, amit meg kell szokni, de összességében minden rendben volt” – kezdte értékelését az edzést követően a Formula.hu újságírójának a jelenlétében.



„Azt hiszem, a fő célom az volt, hogy a lehető legtöbbet tanuljak a mai napon, és szerintem sok apróságra rájöttem. Ez nagyon más volt, mint amire számítottam, de jó értelemben. Persze még mindig sok dolgon lehetne javítani, de azt hiszem, jó kezdés volt, és elégedett vagyok azzal, ahogyan teljesítettem. A legfontosabb, hogy minél több információt átvegyek, és a lehető legjobb visszajelzést adjam a csapatnak. Azt mondanám, ez egy jó nap volt az irodában” – folytatta Sargeant, akit az újságírók a jövő évi terveiről is kifaggattak. A pletykák szerint nem elképzelhetetlen, hogy a következő szezonban már a Williams versenyzője lehet.

„Őszintén szólva nem vagyok benne biztos. Mint az ismert, Abu-Dhabiban még be kell biztosítanom a szuperlicenszemet. Jelenleg ez a legfőbb célom, és hogy ott maradjak a bajnokság legjobb három versenyzője között” – utalt az F2 utolsó fordulójára az amerikai pilóta.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: