DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 5. vasárnap
F1

Perez: Sokszor nem értik, milyen a helyzetem

A kritikákkal való megküzdésről beszélt a Red Bull mexikói pilótája, aki hangsúlyozta: nem azért szerepel az F1-ben, hogy lássa, milyen osztályzatokat kap az emberektől.

A tavalyi gyengébb produkció és néhány villantás után a 2022-es szezon elején úgy tűnt, Sergio Perez sokkal közelebb került teljesítményben Max Verstappen: az idény első harmadában még a vb-címre sem látszott esélytelennek a mexikói. Aztán viszont ahogy fejlesztett a Red Bull, az autó egyre jobban passzolt a hollandhoz, míg Perez már kevésbé érezte magát komfortosan a volán mögött. Az energiaitalosok állították: ez nem szándékos elmozdulás volt, egyszerűen csak azt célozták, hogy minél gyorsabbá váljon az RB18-as.

Mindenesetre emiatt az idei monacói és szingapúri futamokat megnyerő pilóta gyorsan ismét – ha nem is kimondva – második számúvá vált Verstappen mögött. Pereznek a kétszeres világbajnok csapattárssal összevetett teljesítményét sokszor éri is kritika, maga a versenyző azonban nem igazán törődik ezekkel, mivel tudja, mennyire apróságokon múlik minden az F1-ben:

perez-redbull-2022-f1_1



„Rettenetesen kemény lehet, de ettől is olyan nehéz a Formula-1” – idézi szavait a GPFans. „Az emberek csak az eredményeket látják, aztán elkezdenek kritizálni, mert két rossz futamot teljesítettél zsinórban. Nagyon kis különbségek vannak nálunk, és nagyon apró különbségek is óriási változást eredményezhetnek a teljesítményünkben. De nekünk kell ezen átmenni és mélyre ásni, és előállni egy megoldással az év hátralévő részére.”

Perez nem először szerepel élcsapatnál, hiszen 2013-ban egy évet eltöltött a McLarennél is. A hozzá fűzött reményeket a biztató sauberes évek után nem tudta beváltani a wokingiaknál a mexikói, aki így egy szezon után távozott is tőlük, de Perez szerint ez már régi történet, s azóta megtanulta kezelni a kritikákat:

„A McLaren sok évvel ezelőtt történt. Nagyon régóta vagyok már ebben a sportban, és néha azt érzem, az emberek nem igazán értik, milyen helyzetben vagyok, milyen csapatban vagyok, ki ellen versenyzem meg ilyesmik. De nem azért vagyok itt, hogy az emberek osztályozzanak: saját okaim vannak arra, hogy itt legyek, úgyhogy csak haladnom kell ebbe az irányba.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: