DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 23. szerda
F1

Horner: Verstappen a legtehetségesebb Red Bull-pilóta

Az energiaitalosok F1-es csapatvezetője nem győzte méltatni a kétszeres világbajnokot: elmondta, melyik pillanat volt az, amikor igazán rájött, hogy egy óriási tehetség a holland.

Max Verstappen már a múlt hétvégi Japán Nagydíjon bebiztosította karrierje második Formula-1-es világbajnoki címét. A 25 éves pilóta a nyolcadik idényében jutott el erre a pontra, hiszen 2015-ben debütált a Toro Rossónál. Amely ugyan középcsapat volt, de Christian Horner Red Bull-főnök szerint a holland már akkor letette a névjegyét:

„Ami kiemelkedett, az a spái manővere volt, amikor kívülről előzte meg Felipe Nasrt. Azt gondoltam: ’ez a fiú tényleg bátor, eltökélt és gyors’. Láthattuk abban a szezonban, egy ragyogó csillag volt. Azonnal egyértelművé vált, hogy egy bámulatos tehetségről van szó” – nyilatkozta Horner a Guardiannek adott interjúban.

verstappen-horner-suzuka-redbull-2022



Nem meglepő, hogy a Red Bull már a 2016-os szezon közben, a Spanyol Nagydíj előtt átültette az anyacsapathoz, ahol Danyiil Kvjatot váltotta. Verstappen pedig egyből élt a lehetőséggel, hiszen rögtön megnyerte első futamát a Red Bullnál Barcelonában. „Még soha nem láttam olyasmit: aminek aznap szemtanúi lehettünk, az igazán különleges volt” – elevenítette fel a történelmi napot Horner.

Verstappen azóta folyamatosan egyre komplettebb versenyzővé vált – erről ma megjelent magazinunkban is írtunk –, de csapatfőnöke szerint ez még nem a végállomás a fiatal versenyző számára:

„Az a nagyszerű benne, hogy nyitott arra, hogy minden téren hajtsa magát előre, mert érzi, hogy még több lehet benne. Eléggé nyilvánvalóan ő a legtehetségesebb versenyző szerintem, aki valaha is valamelyik autónkban ült” – fogalmazott Horner. Szavai nem kis elismerést jelentenek Verstappen irányába, hiszen többek között a négyszeres világbajnok Sebastian Vettel is versenyzett a Red Bullnál.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: