DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

AFM október-november: Super Max újra a csúcson

Megjelent Magyarország motorsportmagazinjának legfrissebb száma, amelyben Max Verstappen vb-címe, a Red Bull költségbotránya, Nyck de Vries, Pierre Gasly és a Mercedes is szerepet kap.

Nem állítjuk, hogy régóta így terveztük, de néha vannak szerencsés együttállások: pont a lapzártánk előtti napokban biztosította be második F1-es világbajnoki címét Max Verstappen, így címlapunk mellett vezércikkünk is a holland klasszis teljesítményével foglalkozik. Verstappen teljesen máshogy lett bajnok, mint tavaly, de mi változott a korábbi önmagához képest és miért volt ekkora előnye 2022-ben?

310916261_2740689112735167_6021549801009292660_n



Nem mehetünk el szó nélkül az idény botránya mellett sem: a tavalyi és idei világbajnoki címet is megszerző Red Bull átlépte a költségvetési keretet, amellyel a riválisok szerint óriási előnyre tett szert, méghozzá több évre. Az FIA egyelőre nem hozott döntést, de miért óriási probléma ez a szabályszegés, mihez hasonlítható és miért nem lehet súlyos büntetés nélkül elintézni? Ezzel foglalkozik Költségbalhé című írásunk.

4p7asnrzy2kw7vsvpbu9_lg

Egy újonc biztosan lesz majd a jövő évi rajtrácson Nyck de Vries révén, de hogyan jutott el idáig a holland, milyen kacskaringós utat kellett bejárnia ahhoz, hogy végül lehetőséget kapjon az F1-ben? Harmadik esély című írásunk ezt járja körbe. Szót ejtünk még Pierre Gasly gyári Alpine-szerződéséről és hogy hogyan szabadult ki a Red Bull köteléléből, de írunk arról is, hogy mi okozta a Mercedes fejlesztési dilemmáját és hogy kimászhatnak-e ebből a gödörből 2023-ra George Russellék.

A futambeszámolók mellett természetesen nem maradhatnak ki a nemzetközi és a hazai motorsport legfontosabb eseményei: összehasonlítjuk a MotoGP és a Superbike bajnoki csatáit, tisztelgünk a történelmet író Kalle Rovanpera előtt, de az Ózd Rali, a ralikrossz, az autókrossz, a tereprali, a gyorsasági vagy éppen a gokart szakág is szerepet kap. 

Az AFM megvásárolható az újságosoknál, előfizethető a Formula Webshopban, de digitális formában is  erre a linkre kattintva, illetve a laptapir.hu-n keresztül is olvasható, szintén előfizetés után. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: