DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tsunoda készen áll a vezérszerepre

Késznek érzi magát arra Yuki Tsunoda, hogy jövőre vezető szerepet töltsön be az AlphaTauri csapatánál, ám tisztában van azzal, hogy ehhez még sokat kell javulnia.

Jövőre kezdheti harmadik szezonját a Formula-1-ben Yuki Tsunoda, aki 2023-ban egy új csapattársat kap maga mellé Nyck de Vries személyében. Bár a holland pilóta más szériákból már jelentős rutinnal rendelkezik, az F1-ben eddig mindösszesen egy versenyt teljesíthetett, így felvetődött, hogy az AlphaTauri tehetsége vezéregyéniség lenne házon belül.

Ezzel kapcsolatban a japán pilótát is elkezdték faggatni az előző futam helyszínén, Tsunoda pedig határozott választ adott.



„Igen, de sok mindent kell még tanulnom a szezon további részében, például Pierre-től” – árulta el a fiatal pilóta, aki tehát úgy látja, elleshet néhány dolgot az Alpine-hoz távozó Gasly-tól. Tsunoda egyébként tisztában van a hibáival, így azokat a területeket is megnevezte, ahol érzése szerint javulnia kellene.

„Az biztos, hogy a Szingapúrban elkövetett hibáimból kevesebbre lesz szükség, és sok minden, így például a büntetések is feleslegesek. Ezeken mindenképpen javítani kell, de ugyanakkor a tempóval, különösen egy körön, elégedett lehetek, eddig ebben sikerült előre lépnem. Szeretném jövőre is megtartani ezt a lendületemet. Mindenképpen vissza kell kerülnöm abba a jó ritmusba, amiben a szezon első felében voltam” – idézte őt a RacingNews365. 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: