DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Tsunoda mindent megtett a hazai közönsége előtt

Hosszú idő után ismét egy japán pilótáért szoríthattak a rajongók Suzukában, ám az AlphaTauri fiatal pilótájának nem igazán alakult jól a futama. Tsunoda úgy érzi, mindent megpróbált.

Nagyszerűnek ígérkezett a Japán Nagydíj hétvégéje, miután a futam 2019 után térhetett vissza a versenynaptárba, a helyi szurkolók legnagyobb örömére, pedig Kamui Kobayashi 2014-es indulása óta először izgulhattak egy honfitársukért. Bár F1-es autóval először versenyezhetett ezen a pályán, Yuki Tsunoda már a hétvégé kezdete előtt elmondta, hogy elég jól ismeri Suzukát a kisebb szériákból, így pozitív előjelekkel készülhetett.

A japán versenyző számára egy darabig úgy tűnt, jól alakulhat a futam, hiszen az újraindítást követően a kilencedik helyen haladt, a kerékcsere után viszont visszaesett a 13. helyre, végül ebben a pozícióban maradt egészen a leintésig. Tsunoda természetesen nem örült az eredménynek, hiszen szeretett volna pontot szerezni, de véleménye szerint mindent tőle telhetőt megtett.



„Nehéz délután volt, nyilvánvalóan szerettem volna pontszerző helyen végezni, szóval nagyon kár, hogy nem sikerült. Úgy gondolom, hogy mindent megtettem, amit tudtam, és a legtöbbet kihoztam az autóból, de a tempóm egyszerűen nem volt meg. Az egész hétvége nagyon izgalmas volt, kifejezetten élveztem, hogy először vezethetek F1-es autót a hazai pályámon, és szeretnék köszönetet mondani a szurkolóknak. Eljöttek, hogy támogassanak engem és a csapatot, különösen az ilyen esős körülmények között. Nagy gratuláció Max Verstappennek is a világbajnoki győzelemhez, igazán nagyszerű, hogy a japán szurkolók tanúi lehettek ennek!” – idézte őt a RacingNews365.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: