DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Megerősítve: Nyck de Vries F1-es ülést kap

Vége a találgatásoknak, az AlphaTauri bejelentette, hogy 2023-ban Nyck de Vries lesz Yuki Tsunoda csapattársa: a távozó Pierre Gaslyt a hollanddal pótolják.

Suzukában, szombat reggel hivatalosan is bejelentette a Red Bull és az AlphaTauri, hogy 2023-ban Nyck de Vries lesz a faenzai istálló egyik versenyzője: a Monzában a Williamsszel debütáló holland pilóta az energiaitalosok kötelékébe került. 

-00122039_160

„Roppant izgatott vagyok amiatt, hogy csatlakozom az AlphaTauri istállóhoz 2023-ban és köszönettel tartozom a Red Bullnak, valamint a csapatnak, hogy megadják nekem ezt a lehetőséget az F1-ben. A Formula 2 után a motorsportbeli utam picit más irányt vett, de az F1 mindig az álmom volt és hálás vagyok érte, hogy ezt megvalósíthatom. Idén számos alkalom volt arra, hogy tapasztalatokat szerezzek a 2022-es autóval és szerintem ennek köszönhetően jó helyzetben leszek a következő szezonban, remélhetőleg ez jól felkészített arra, ami vár rám. A tinédzser éveim jelentős részét Olaszországban töltöttem a gokart miatt, szóval remek, hogy egy olasz csapathoz csatlakozhatok, amely máris nagyon családias számomra. Már várom, hogy találkozzak mindenkivel és elkezdjük építeni a kapcsolatunkat a következő szezonra” – nyilatkozta a bejelentés kapcsán az F2-ben bajnoki címet, a Formula E-ben világbajnoki titulust szerző holland, aki az Olasz Nagydíjon, Alex Albon helyére beugorva már az F1-es bemutatkozáson is átesett.

Mint ismeretes, a Red Bull az Indycar-menő Colton Hertával szerette volna pótolni Gaslyt, minden követ megmozgattak annak érdekében, hogy az amerikai pilóta szuperlicenchez jusson, de kudarcot vallottak. Helmut Marko és a menedzsment ekkor vette célkeresztbe De Vries-t, aki épp akkor esett át a tűzkeresztségen, Monzában.

„Nagyon jó képességekkel rendelkező versenyző, aki minden kategóriában nyert, ahol elindult, futamokat és bajnoki címeket is. A legutóbbi nagy sikere a Formula E világbajnoki címének megszerzése volt és ez is egy jól bizonyítja, hogy roppant versenyképes és megérdemli a helyet az F1-ben. Már nagyon várom, hogy lássam az autónkban és biztos vagyok benne, hogy Yuki és Nyck jó párost alkotnak majd 2023-ban” – fogalmazott Franz Tost, az AlphaTauri csapatfőnöke, aki köszönetet mondott az Alpine-hoz távozó francia pilótának is.



 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: