DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

A Ferrari jövőre ismét szintet ugrana

A korlátozott tesztelési lehetőségek miatt pedig innentől az utolsó néhány versenyhétvégét a jövő évi fejlesztések oltárán áldozza fel a Scuderia. A Red Bull mellett a Mercedest is le akarják győzni.

Nem lehet még egyértelműen tudni, hogy jövőre hogyan is néznek majd ki az erőviszonyok a Formula-1-ben. Az idei szezon is kicsit csalóka képet mutat, mert az első félévben a Ferrari minimum harcban volt a Red Bull-lal a győzelmekért, csak a technikai, vezetői és stratégiai hibák megakadályozták Charles Leclerc-t abban, hogy valós eséllyel szálljon harcba az összetett elsőségért.

A vörös istálló nemcsak az anyagi forrásokat csoportosítja át a bajnoki cím eldőlésével teljes egészében a jövő évre, de a hátralevő futamokat is úgymond részben feláldozza, hogy minél többet tudják tesztelni a jövő évre szánt alkatrészeket versenykörülmények között is.

A Ferrari a hátralevő versenyhétvégéket a jövő évi fejlesztések tesztelésére szánja


A Ferrari mérnöke elemezte a helyzetet. „A legtöbb csapat már a jövő évre összpontosít. Természetesen mi is legalább ennyire, ha nem még jobban versenyképesek szeretnénk lenni. A tavalyi évhez képest teljesen más lesz, ugyan novemberben a zárófutam után leállnak az autók és vissza kell térnünk a szélcsatornába és a szimulátorhoz, de azért ez nem ugyanaz fejlesztési szempontból, mint amikor élesben vihetjük pályára az autót. Viszont nem a nulláról kell kezdeni, vannak tapasztalataink” – ecsetelte véleményét Jock Clear.

„Ezt a hátralevő néhány futamot a létező legjobban kell felhasználnunk arra, hogy a fejlesztéseinket minél inkább tökéletesíthessük és a versenyautónkat egy szinttel feljebb helyezhessük el.”

„Igen, tudjuk, hogy a konstruktőri bajnoki cím nem kis lépésre van még, de ugyanilyen fontos, hogy a Mercedest is folyamatosan megelőzzük. Boldog leszek, ha jövőre legalább ilyen teljesítménnyel rukkol elő a versenyautónk. Igyekszünk úgy fejleszteni, hogy az önbizalmat adhasson a jövő évi csatározáshoz” – tette hozzá Clear.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: