DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 1. szombat
F1

Sainzt meglepte a Red Bull idei költekezése

A Ferrari versenyzője szerint ő és csapata is csodálkozott azon, hogy a Red Bull mennyit tudott fejleszteni az autóján, annak ellenére, hogy költséglimit van érvényben.

A Nemzetközi Automobil Szövetség múlt heti jelentésében tette közzé, hogy az osztrák csapat kis mértékben átlépte a szabályokban meghatározott költséghatárt. Ugyan még nem szabtak ki semmilyen szankciót, de a rivális alakulatok komoly retorziót várnak, köztük a tavalyi ellenfél, Toto Wolff és a McLaren vezérigazgatója, Zak Brown is.

Az idei szezonban viszont a Ferrari volt a Red Bull legkomolyabb ellenfele, azonban nem tudták megállítani Max Verstappent abban, hogy ne szerezze meg az egyéni világbajnoki címet már négy futammal az idény vége előtt, sőt, várhatóan a konstruktőri cím megszerzése sem tart majd sokáig. Carlos Sainzt arról kérdezték, hogy a Ferrari hibái vagy a Red Bull fejlesztései okozták az energiaitalosok legutóbbi futamokon látott nagy előnyét.



„Ha tudnám, már meglenne a megoldás” – kezdte a választ a spanyol a brit Express hasábjain. „Azt gondolom, hogy egy Formula-1-es szezon során a két dolog kombinációjáról van szó, de általában a Red Bull halad előre, mi pedig nyilván próbálunk lépést tartani a fejlesztésekben” – utalva arra, hogy az igazi éllovas ebben a szezonban az osztrák istálló volt.

„De ők sokat fejlesztettek az autón, többet, mint amennyire számítottunk, hogy egy költségvetési sapkás helyzetben megtehetsz. Hihetetlen sebességgel és gyorsan fejlesztettek. Próbálunk lépést tartani, de néha nehéz” – zárta az egyszeres futamgyőztes, akinek brit sikerét követően nyolc versenyből hétszer diadalmaskodott a Red Bull.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: