DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tost: A Red Bull junior versenyzői még tapasztalatlanok

Többek között a fiatal tehetségek tapasztalatlansága miatt kerülhetett Nyck de Vries az AlphaTauri istállójához. A csapatfőnök, Franz Tost szerint a holland monzai teljesítménye döntőnek bizonyult.

Bár korábban úgy tűnt, Nyck de Vriesnek nem lesz igazi esélye üléshez jutni a 2023-as szezonban, végül mégis szerződtette őt az AlphaTauri csapata. A Formula-E világbajnoka akkor került igazán képbe, amikor Alexander Albont helyettesítette az Olasz Nagydíjon a Williamsnél. A 27 éves versenyző kiválóan mutatkozott be élete első F1-es versenyén, ami az Alpine és a Red Bull égisze alá tartozó istálló figyelmét is felkeltette.

Bár eddig általában a faenzai alakulatnál az energiaitalosok által patronált tehetségek kaptak lehetőséget, ezúttal házon kívülről választottak. Ennek okairól nemrégiben a csapatfőnök, Franz Tost is elárult néhány dolgot.

„Minden fiatal versenyzőt figyelembe vettünk. Ott van Liam Lawson, Ayumu Iwasa és Dennis Hauger a Formula 2-ben, vagy Isack Hadjer a Formula 3-ban, de mindegyiküknek hiányzik még a szükséges tapasztalat. Egy-két évre még kelleni fog nekik a kategóriájukban, aztán majd meglátjuk, hogy mi lesz a jövőjük” – idézte őt a RacingNews365.



Tost úgy véli, hogy 2023-as felállás jól működhet, főként akkor, ha egy jó autót tudnak biztosítani a pilótáik számára.

„A csapat nyereségessége az autó teljesítményétől is függ. Ha jó autót készítünk, akkor mindkét versenyzőnek könnyű dolga lesz, azonban ha problémáink lesznek az autóval, akkor szerintem nem igazán lesznek rendben a dolgok, mert Nycknek még nincs annyi F1-es tapasztalata. Yukival együtt tanulási folyamatban vannak, de úgy gondolom, Yuki jövőre elég érett lesz ahhoz, hogy útmutatásokat adhasson. Ettől függetlenül Nycktől sokat várok. Megvan a tapasztalata a különböző kategóriákból, ahol futamokat és bajnokságokat nyert, ezért egy jó autóval sikeres évünk lehet” – zárta gondolatait a szakember.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: