DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. szeptember 23. hétfő
F1

Perez: Nem az autó volt domináns, hanem Max

Elismerően beszélt immár kétszeres világbajnok csapattársáról a mexikói: szerinte miután ráérzett az RB18-asra, a holland egy másik fokozatba kapcsolt a többiekhez képest – beleértve őt is.

Már négy fordulóval a szezon vége előtt bebiztosította a 2022-es Formula-1-es világbajnoki címet a Japánban fölényes esős győzelmet arató Max Verstappen. A szezon eddigi futamainak a kétharmadát a holland nyerte meg, ám mivel a Ferrari sokszor fel tudta venni a Red Bull-lal a versenyt, sőt egy körön talán a mai napig az F1-75-ös a gyorsabb konstrukció, nem beszélhetünk klasszikus értelemben vett dominanciáról az energiaitalosok részéről.

perez-verstappen-redbull-2022-f1_1



Így látja a csapattárs Sergio Perez, aki a suzukai siker után így nyilatkozott Verstappen címéről a sajtótájékoztatón: „Úgy gondolom, Max hihetetlen szezont futott, szóval nagy tisztelet neki. Már korábban is elmondtam: nem érzem úgy, hogy a Red Bullnak domináns autója lenne, úgyhogy ahhoz, hogy Max így nyerje meg a címet, szerintem neki kellett egy vagy két fokozattal feljebb kapcsolnia mindenki máshoz képest.”

Érdekes a helyzet a Red Bullon belül is, mivel az évad elején Perez a vártnál közelebb tudott kerülni Verstappenhez időmérőn és futamokon egyaránt. Aztán ahogy haladt előre a szezon, a fejlesztések egyértelműen a hollandnak kedvező irányba vitték el az RB18-ast, ezt pedig most újfent elismételte a mexikói, nem elvitatva a csapattárs érdemeit:

„Úgy vélem, az év elején sokkal közelebb voltam hozzá képest. Amint kényelmesebben érezte magát az autóban, én pedig kevésbé komfortosan, egy más szinten kezdett el vezetni a többiekhez képest” – fogalmazott Perez. „Olykor hihetetlen versenyeket futott, elképesztő volt nézni, úgyhogy igen, tisztelet neki. Nagyon örülök neki és a csapatomnak. Óriási eredmény itt megnyerni a bajnokságot. Emellett kettős győzelmet is arattunk a Hondának, úgyhogy igen különleges nap ez az egész csapatnak.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: