DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 23. csütörtök
F1

„Semmit sem változott Lewis munkamorálja”

A Mercedes technikai igazgatója állítja: hiába nem kapott idén győzelemre esélyes autót maga alá, a hétszeres F1-es világbajnok pontosan ugyanolyan hozzáállással végzi a dolgát, mint korábban.

Az előző évek domináns teljesítménye után a Mercedes az új szabályokat hozó 2022-es szezonban visszacsúszott a középmezőny elejébe, s csak alkalmanként tűnt úgy, hogy fel tudja venni a versenyt a Red Bull-lal és a Ferrarival. Négy fordulóval az idény vége előtt továbbra is győzelem nélkül áll a csapat – ahogy pilótájuk, Lewis Hamilton is, aki F1-es karrierje során eddig minden évben aratott eddig legalább egy sikert.

hamilton-2022-dppi-f1



A visszaesés azonban a Mercedes technikai igazgatója, Mike Elliott szerint egyáltalán nem mutatkozott meg a 37 éves pilóta hozzáállásában: „Nem adtuk meg nekik azt az autót, amire szükségük lenne a harchoz, és különösen Lewisnak, egy hétszeres világbajnoknak volt kemény az, hogy nem lehetett abban a pozícióban, hogy minden hétvégén győzelmekért és a vb-címért csatázzon” – idézi a szakember szavait a RaceFans.net szakportál.

„Lewis hajtja előre a csapatot. Remek visszajelzéseket ad nekünk, rendkívül keményen dolgozik. A munkamorálja egyáltalán nem változott idén. Késő estig itt marad és velünk dolgozik, igyekszik a legtöbbet kihozni az autóból, és szerintem ez a csapat többi részére is bátorítólag hat, hogy látják, mennyi erőfeszítést tesz.”

„Lewis a gyárban dolgozókhoz is beszédet intézett talán két hete: felállt, beszélt hozzájuk és briliáns volt. Szerintem ezt is várhatjuk egy olyan karaktertől, mint Lewis: egy igazi vezető, aki energiát hoz a csapatba. Azt hiszem, erre is van szükségünk a nehéz télre fordulva.”

Elliott persze a csapattárs, a Mercedeshez idén érkező George Russell példamutató hozzáállását is kiemelte: „Rendkívül keményen dolgozik a csapattal. Nagyszerű volt látni őt fejlődni. Kemény lehet egy hétszeres világbajnok mellé ülni az asztalnál és hozzátenni a magad részét, de úgy gondolom, George komoly szerepet vállalt a csapat munkájában, és szerintem nagyon jó munkát végez.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: