DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. június 16. vasárnap
F1

Hamilton idén is életben tartaná a győzelmi sorozatát

A hétszeres F1-es világbajnok bemutatkozása óta minden szezonban nyert legalább egy futamot: a Mercedes pilótáját ugyan maga a rekord nem izgatja, de hisz benne, hogy ez 2022-ben is összejöhet.

A néhány nappal ezelőtti Holland Nagydíjon volt talán a legközelebb idén ahhoz a Mercedes, hogy megszakítsa a nyeretlenségét: az egykiállásos taktika révén úgy tűnt, akár Max Verstappennel is felvehetik a versenyt elsősorban Lewis Hamilton révén, végül azonban a virtuális, majd az igazi biztonsági autós fázis keresztülhúzta a számításaikat. A Mercedes állította: Zandvoortban végre megértette a W13-as teljesítményingadozását, ugyanakkor azt is elmondta Toto Wolff, hogy ettől függetlenül nem tudják előre megjósolni, mire számíthatnak az egyes helyszíneken.

Hamilton szempontjából azért is lehet érdekes kérdés, hogy összejön-e idén is a futamgyőzelem, mert a hétszeres világbajnok a 2007-es bemutatkozása óta eddig minden évben nyert legalább egy versenyt a Formula-1-ben. Ez azt jelenti, hogy zsinórban 15 idényben tudott győzni, ezzel pedig Michael Schumacherrel (ő 1992 és 2006 között produkált hasonló szériát) megosztva tartják az örökrekordot, amelyet Hamiltont egy idei sikerrel immár egyedül birtokolhatna 16 szezonnal.

hamilton-dppi-2022-zandvoort



Amikor erről kérdezték a Formula.hu jelenlétében az Olasz Nagydíj sajtótájékoztatóján, így reagált a 37 éves pilóta: „Hogy őszinte legyek, semmilyen jelentősége nincs ennek számomra, de hálás vagyok, hogy 2007 óta minden egyes évben volt lehetőségem nyerni. Hiszem, hogy idén is van erre lehetőségem, hét verseny még hátra van, és továbbra is nagy célunk a csapatban, hogy visszakerüljünk az élre és a győzelemért harcoljunk.”

„Nem igazán gondolkodtam azon, hol lehet esélyünk nyerni, fogalmam sincs, hol lesz jó az autónk. Meglepő volt, amikor múlt héten az autóba ülve sokkal jobbnak és teljesen másnak érződött, mint egy héttel korábban. De bízom benne, hogy többször fogjuk azt érezni az autóval, mint Budapesten vagy legutóbb a hátralévő futamokon. Nem koncentrálok erre a rekordra, de természetesen szeretném megszerezni azt a győzelmet. A rekord maga viszont nem annyira fontos számomra, összességében nem igazán izgatnak a csúcsok.”

Arra, hogy éppen Monzában jöjjön össze a hőn áhított első 2022-es diadal Hamiltonnak és a Mercedesnek, már csak azért is kevés az esély, mert a brit motorcsere miatt a rajtrács végéről fog indulni az Olasz Nagydíjon. Ennek kapcsán a versenyző elmondta: mivel csapata még dolgozik a Spában történt rajt utáni incidensben nagy ütést kapó erőforrásán, szükségessé vált a negyedik hajtáslánc beszerelése, viszont így is szeretne a lehető legjobban felzárkózni a mezőny végéről a vasárnapi futamon.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: