DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Norris: Fogják be, akik szerint tv-ből nézve nem tűnt annyira rossznak a helyzet

A McLaren pilótája rámutatott: lehet, hogy a tévénézők mindent láttak a közvetítésben, de az autóban teljesen más volt a helyzet az esőben. A brit szerint az F1-es gumik által felvert víz a gond.

Azok után, hogy egy héttel korábban a Szingapúri Nagydíjat bő egyórás késéssel indították csak el, Suzukában ismét hosszas várakozásra kényszerült a Formula-1-es mezőny mindössze két kör megtétele után az intenzív eső miatt. Sokak szerint a versenyirányítás túl óvatos az utóbbi időben a vizes versenyeken, de több pilóta szerint nem ez a helyzet. Lando Norris például rámutatott, hogy elsősorban a látási viszonyok jelentik a gondot, s ezt otthon a tv-nézők nem feltétlenül érzékelik jól:

norris-mclaren-suzuka-2022



„A nehézség nem az volt, hogy túl vizes volt a pálya, hanem az, hogy nehéz volt bármit is látni” – idézi a McLaren versenyzőjét a Motorsport-Total.com szakoldal. „Ez két különböző dolog. Az időmérőn ezek a körülmények teljesen rendben lettek volna, és szívesen versenyeztem volna. De ha például a 10. helyről rajtolsz, és nem látsz semmit… És lehet azt mondani, hogy ’a tv-ben nem nézett ki olyan rossznak a helyzet’. De akik ilyesmit mondanak, azok inkább fogják be a szájukat, mert őrületes az a kockázat, amit ilyen körülmények között vállalunk.”

„Azt sem látod például, ha valaki megáll előtted. Én például nem láttam Carlos balesetét. Ha egy méterrel balra lettem volna, nekimegyek, mert egyszerűen nem látni semmit” – tette hozzá a versenyt amúgy a 10. helyen záró Norris. A brit szerint azt kellene megoldani, hogy ne verjenek fel annyi vizet a jelenlegi F1-es gépek és abroncsok:

„Akkor rosszabb körülmények között is tudnánk versenyezni. Szívesen is tenném, imádom az ilyen időjárást. Az F2-ben, F3-ban, F4-ben versenyeztünk rosszabb körülmények között is. De az F1-es gumik által felvert vízpermet egyszerűen túl intenzív.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: