DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso elégedetlen az Alpine stratégiájával

A kétszeres világbajnok ugyan pontszerző helyen futott be a Japán Nagydíjon, csapata stratégiájától azonban finoman szólva sem volt elragadtatva, amit szóvá is tett a rádióban a leintést követően.

Fernando Alonsót a hetedik helyen intette le a kockás zászló Suzukában, miután a verseny végén a friss intermediate gumikon sorra előzte meg ellenfeleit, és öldöklő csatát vívott Sebastian Vettellel is. A spanyol az újraindítást követően a legtovább köztes esőgumikon köröző versenyzők közé tartozott, amivel szerinte jelentős hátrányba kerültek a riválisokhoz képest.

„Nyilván nehéz volt ma jól átlátni a helyzetet a körülmények miatt, de minden egyes alkalommal túl későn álltunk ki kerékcserére. Az elején egyedül voltam kint az extrém esőgumikon, ami miatt vesztettem néhány pozíciót. A végén pedig hat perccel a leintés előtt cseréltünk kereket, amikor már nem volt sok idő az előrelépésre, ezért ugyanabban a pozícióban futottam be. De élvezetes verseny volt” – idézi Alonsót a PlanetF1.



A spanyol a leintést követően a rádióban is szóvá tette nemtetszését: „Micsoda hiba. Mármint stratégiailag. Mit tesztek ti velem idén?” – tette fel a költői kérdést csapatának. Mindezek ellenére az Alpine remek hétvégét zárt, hiszen Esteban Ocon a negyedik helyen futott be, a dupla pontszerzésnek köszönhetően pedig visszavették a negyedik helyet a McLarentől a konstruktőri bajnoki tabellán. A Szingapúri kisiklást követően különösen fontos volt a franciák számára a jó szereplés, amellyel 13 pontos előnyből várhatják az utolsó négy versenyt.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: