DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

Verstappen izgalmas versenyre számít

A Holland Nagydíjat követően szerzett újra pole-pozíciót a világbajnoki címvédő Max Verstappen. A Ferrarik rendkívül megszorongatták, de így sem tudták elkapni a Red Bull-ost.

Idei ötödik pole-pozícióját szerezte meg Max Verstappen, aki ezzel megtette az első komolyabb lépést második világbajnoki címe felé, hiszen a vasárnapi versenyen egy győzelemmel és a leggyorsabb kör megfutásával bebiztosíthatja a végső győzelmet már Suzukában.

„Örülök, hogy újra itt lehetünk Japánban, mert ez a pálya nagyszerű! Ezek az autók az alacsony üzemanyagszinttel kelnek igazán életre az első szektorban. Persze, örülök a pole-nak, de leginkább annak, hogy visszatértünk ide” – kezdte Johnny Herbertnek a címvédő, aki utolsó gyorskörén hibázott, és elhagyott egy darabot a Venturi-csatorna légterelői közül.



Volt egy necces pillanata a hollandnak, akit gumimelegítés közben kis híján felöklelt Lando Norris, akinek le kellett mennie a fűre, hogy elkerüljön egy hatalmas ütközést: „Próbáltam felmelegíteni a hátsó gumikat, de amikor beleléptem a gázba, megcsúsztam. Landónak le kellett mennie az útról, hogy elkerülje az ütközést, de szerencsére nem történt semmi baj” – tette hozzá a holland, aki a következő körben – még az autóban ülve – elnézést kért a mclarenestől.

„Holnap az időjárás lesz a legnagyobb befolyásoló tényező. Van, aki szerint esni fog, van aki szerint nem, szóval izgalmas versenyre számítok vasárnap” – zárta az interjút Verstappen, aki holnap kétszeres világbajnoknak mondhatja magát, ha a leggyorsabb körért járó pontot és a versenyt is behúzza az első rajtkockából indulva.

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: