DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. október 22. kedd
F1

Sainz: A Red Bull gyors esőben, szárazon, lassú pályán, gyors pályán, egyenesben, kanyarban

De a Ferrari jelenlegi csomagjával úgyszintén gyors – emelte ki a spanyol, aki Szingapúr után újra megtalálta a ritmust esőben. Leclerc nem élvezte a második edzést: gumijai elfogytak, ő pedig a kavicságyat is megjárta.

A Japán Nagydíj esős szabadedzésein Carlos Sainz volt a Ferrari gyorsabb versenyzője: az első tréningen második lett honfitársa, Fernando Alonso mögött, a másodikon pedig hatodik időt autózott. A nap legjobb köreit a két Mercedes autózta, Sainz szerint azonban nem kétséges, hogy elsősorban a Red Bull-lal kell számolni.

„Szerintem a Red Bull mindenhol gyors: esőben, szárazon, lassú pályán, gyors pályán, egyenesben, lassú kanyarban” – nyilatkozta a riportereknek Sainz Suzukában. „Mindenhol jól mennek a jelenlegi csomagjukkal. De mi is nagyon gyorsak vagyunk a mostani csomaggal, szóval az lesz a lényeg, ki tudja jobban összerakni a hétvégét, és kinél marad az utolsó egy-két tizedes előny.”



„Nem voltak ideálisak a körülmények, de legalább stabilan nedvesek voltak, így el tudtunk végezni néhány tesztet. Én mindig kihasználom az esős edzésidőt, mert ilyenkor is lehet tanulni valamit az autóról vagy vezetés tekintetében, főleg a nedves szingapúri hétvége után. A nehéz szingapúri verseny után megpróbáltam újra összeszokni az autóval az ilyen körülmények között, és sikerült is megtalálni a ritmust: gyors voltam, és újra otthon éreztem magam” – fogalmazta meg Sainz.

A bajnokság második helyezettjének, Charles Leclerc-nek gyengébb napja volt: ő harmadik idővel kezdett, a második tréningen pedig csupán a 11. helyen végzett, miután a hajtűkanyarban kicsúszott a köztes abroncson.

„Az első edzés élvezetes volt, a másodikon nem maradt gumim, az kevésbé volt élvezetes. Összességében meglehetősen jó napom volt, az érzet az autóban jó, egyszerűen mindent össze kell raknunk holnap, de eddig pozitív. Nagyon nehéz volt a második edzés, mert a gumik teljesen kikészültek. A versenyre elég sokat tudtunk tanulni, holnapra pedig az időjárás nagyot változik, így a harmadik edzésen a lehető leggyorsabban kell hozzászoknunk” – nyilatkozta a paddockban a monacói.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: