DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Vettelnek hiányozni fog Suzuka

Karrierje utolsó japán versenyére készül Sebastian Vettel, aki nem zárta ki annak a lehetőségét, hogy akár egyetlen futamra visszatérjen az F1-ben, de a japán szériáktól sem zárkózott el teljesen.

Akárcsak Szingapúr, úgy Japán is 2019 után tért vissza a Formula-1 versenynaptárába, így érthetően izgatottak a szurkolók és maguk a pilóták is. A suzukai pályán már rengeteg legendás dolog történt az évek során, Sebastian Vettelnek pedig különösen kedves lehet, hiszen pályafutása során négyszer is nyerni tudott itt, az eddigi utolsó pole-pozíció is az ő nevéhez fűződik, és második világbajnoki címét is itt ünnepelhette 2011-ben.

A négyszeres vb-győztes a csütörtöki sajtónapon nem is tagadta, mennyire szereti ezt a helyszínt. „Mindig is szerettem a pályát, szerintem kiemelkedik a többi közül. Ez a kedvencem a naptárban, ami az évek alatt rengetegszer változott. Egyes pályák eltűnnek. Persze még mindig megvannak, de már nincsenek a napárban, mert újakat vettünk fel. Számomra az elejétől fogva különleges volt, a kanyarok elrendezése, az első szektor, az ikonikus nyolcas kanyar miatt, és ott van az az őrületes figyelem és hangulat, amit itt kapunk. Rengeteg nagyon szép emlékem van innen. Tudom, hogy máshol is ez lesz az utolsó alkalom, de itt valahogy mégis más érzés” – árulta el Vettel többek között a Formula.hu újságírója előtt.



A média munkatársai az Aston Martin pilótájának azt is felvetették, hogy lenne-e kedve a jövőben szerepelni a helyi Super GT vagy Super Formula sorozatokban, a német pedig nem vetette el ezt a gondolatot.

„Gondolom, Suzukában is versenyeznek. Nem tudom, soha ne mondd, hogy soha. Ez egy nagyszerű pálya, aminek sok oka van, a jövő pedig bármit hozhat. Nyilvánvalóan imádok vezetni, és ezen a pályán mindig is jól éreztem magam. Meglátjuk, hogy a jövőben milyen típusú autóval fogok versenyezni” – folytatta Vettel, akit egy korábbi megjegyzésére is emlékeztettek. Nemrégiben ugyanis azt mondta, később szívesen beugrana az F1-ben akár egy futamra is. „Igen, ha valaki szívesen szerződtet egy versenyzőt egyetlen futamra! Biztos vagyok benne, hogy ezek  srácok nem szívesen állnának félre miattam, de ez olyasmi lenne, amit komolyan megfontolnék” – tette hozzá nevetve.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: