DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Tsunoda már jól ismeri a japán pályát

Bár először versenyezhet Suzukában F1-es autóval, Yuki Tsunoda úgy érzi egészen jól ismeri a pályát, miután korábban rengeteg kört megtehetett itt. A japán pilóta bízik a tapasztalatában.

Először indulhat hazai közönség előtt a Formula-1-ben az AlphaTauri fiatal tehetsége, hiszen utoljára 2019-ben rendezték meg a Japán Nagydíjat. A helyszín akkor is Suzuka volt, Tsunoda pedig úgy érzi, egészen jól ismeri már ezt a pályát.

Ennek oka, hogy a Suzuka Racing School tagja volt, így F4-es géppel már rengeteg kilométert megtett ezen az aszfaltcsíkon, ami véleménye szerint még úgy is előnyére válhat, hogy az F1-es autók eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek.



„Formula-4-es autóval versenyeztem már itt, azt hiszem talán négy éve, hogy itt autóztam, és legutóbb nyertem is itt Suzukában. Nagyon szeretem a pályát, 2016 óta versenyeztem itt. Több mint tízezer kört vezettem ezen a helyen, szóval sok trükköt ismerek, de az F1-ben vezetni teljesen más. Mégis, úgy érzem, ez az egyik legjobb pálya a tapasztalataim alapján” – árulta el a csütörtöki sajtónapon a Formula.hu munkatársának jelenlétében.

Tsunodát természetesen a sokak által dicsért közönségről is faggatták, valamint az esetleges rá nehezedő nyomásról.

„Nem érzek semmilyen plusz terhet, főleg azért, mert nehéz elképzelni, hogy itt vezetek. Én is egy voltam a nézők közül, aki figyelte ezeket a pilótákat, most pedig a szurkolók előtt versenyezhetek, amit tényleg nehéz felfogni” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: