DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Russell: Suzukában nem leszünk olyan gyorsak, mint Szingapúrban

Az idei leggyorsabb hétvégéjét szúrta el a Mercedes Szingapúrban, vélekedik George Russell. A Japán Nagydíjon több küszködést vár, mint az előző versenyen, mégis bizakodik, hogy harcban lesznek a két riválissal.

A Mercedes teljesített jó pár erős nagydíjat már a 2022-es szezonban, eredmény szempontjából a második helyet hozó francia, magyar és holland versenyek jelentették a csúcsot – az első kettőn dupla dobogót is elértek. George Russell szerint a Mercedes ezeknél a nagydíjaknál is gyorsabb volt Szingapúrban: ezt Lewis Hamilton időmérős teljesítményére alapozza, aki csupán öt századmásodperccel maradt le a pole-pozícióról.

A futamról azonban majdnem üres kézzel távoztak: Hamilton kicsúszása után csupán két pontot szerzett, az időmérőn technikai hibával küzdő, majd bokszutcából rajtoló Russell pedig túl korán váltott slick abroncsra, így végül utolsó helyen zárt, habár a leggyorsabb kört megfutotta.

„Eleve nem ígérkezett sima futamnak úgy, hogy hátulról indultam ilyen körülmények közt. Vakmerő döntéseket hoztunk. Persze könnyű mindenre azt mondani, hogy másként csinálhattuk volna, talán mindent összevetve kicsit túl nagy kockázatot vállaltunk. De ezzel jár, ha valaki rossz időmérőt teljesít egy ilyen pályán” – mondta el a Japán Nagydíj FIA-sajtótájékoztatóján Russell.



„Főként a nyári szünet utáni versenyeken kezd kitisztulni egy trend, hol működik jól az autónk és hol nem működik jól, ami világos fejlesztési irányt is kirajzol. Sajnálatos, hogy a csapat nem tudta kiaknázni azt a versenyhétvégét. Ezt szerintem mindannyian így érezzük, de legalább sok volt a pozitív jel, különösen az, hogy korábban, az év kezdetén szenvedtünk az utcai pályákon, a legutóbbi viszont talán a leggyorsabb versenyhétvégénk volt” – összegezte a 14. helyen értékelt brit, hogy normál versenyhétvége esetében az év legjobb eredményét érhették volna el Szingapúrban.

A Japán Nagydíjhoz nem fűz hasonló reményeket: Suzuka – ahol Russell pályafutása során még csak egyszer, 2019-ben versenyzett – kevésbé kedvez a Mercedes W13-nak.

„Szeretném, ha olyan versenyképesek lennénk, mint múlt hétvégén, de úgy gondolom, ez sokkal inkább küszködés lesz. Úgy vélem, a Ferrari nagyon gyors volt a közepes és nagysebességű kanyarokban idén. A Red Bullok nagyon mentek az egyenesben, így itt, ahol csak egy DRS-zóna van, szintén lesz keresnivalójuk. Szóval nem lesz sima hétvége, de úgy vélem, vasárnap mindig jó tempót diktálunk, ezért nem látom okát, hogy ne lehetnénk harcban” – zárt végül optimizmussal Russell.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: