DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Alonso: A megbízhatóság a gyenge pontunk idén

A kétszeres világbajnok szerint a szingapúri motorhiba következtében egy újabb erőforrásra lehet szüksége a hátralévő versenyeken. A spanyol amondó, a küzdelem a McLarennel a végsőkig kiélezett lesz.

Két csalódást keltő hétvégét követően érkezett meg Japánba Fernando Alonso, hiszen Monzában és Szingapúrban is technikai meghibásodás miatt volt kénytelen feladni a futamot. A spanyolt rengeteg megbízhatósági probléma hátráltatta az idei szezonban, melynek következtében jelentős pontmennyiségről volt kénytelen lemondani. A Japán Nagydíj csütörtöki sajtónapján a rutinos spanyolt a problémákról, valamint a McLarennel szemben folytatott küzdelemről is kérdezték.

„Egymástól eltérő hibák jelentkeztek a két versenyen. Sajnos nem voltunk túl szerencsések idén a megbízhatósággal, ebből adódóan rengeteg pontot vesztettünk a szezonban. Bízom benne, hogy a továbbiakban problémamentes hétvégéink lesznek majd, és sikerül a csúcson befejezni az idényt, amelyben eddig a megbízhatóság volt a gyenge pontunk” – bizakodott Alonso a Formula.hu jelenlétében tartott sajtótájékoztatón.



A francia istálló Szingapúrban dupla kiesést volt kénytelen elkönyvelni, hiszen Esteban Ocon is egy technikai hiba következtében adta fel a versenyt. A nullázás eredményeként az Alpine a dupla pontszerzést ünneplő McLaren mögé került a konstruktőri bajnokság negyedik helyéért folytatott küzdelemben, ami Alonso szerint azonban még korántsem lefutott. „Véleményem szerint egészen az utolsó versenyig nyílt marad a csata. Biztosan lesznek még olyan hétvégék, ahol valamivel több pontot tudunk majd szerezni náluk, máskor pedig kevesebbet. Szingapúr egyedülálló volt ebből a szempontból, hiszen rengeteg pontot veszítettünk velük szemben, de szerintem Abu Dhabiig szoros lesz a küzdelem.” A spanyol eddig az egyetlen olyan versenyző a mezőnyben, akinek autójába két új erőforrást is beszereltek korábban, szerinte azonban elképzelhető, hogy ismét cserére lesz szükségük. „Előfordulhat, hogy nem leszünk biztonságban a szezon végéig, és egy újabb erőforrást kell bevetnünk majd hamarosan” – mondta szűkszavúan az Alpine versenyzője.

A múlt heti szingapúri helyszínhez hasonlóan Suzuka is 2019 után tér vissza a versenynaptárba, Alonso pedig már nagyon várja, hogy ismét pályára léphessen a régi vágású aszfaltcsíkon, ahol 2006-ban győzelmet is ünnepelhetett. „Imádom ezt a helyet, és szerintem mindenki hasonlóan vélekedik. A gyors kanyarok kombinációja, valamint a kisebb dőlések igazán különleges élményt jelentenek. A szurkolók nagyon szenvedélyesek itt, és nagyon várom már, hogy ezekkel az új autókkal is megtapasztalhassuk a gyors kanyarokat” – zárta gondolatait a kétszeres világbajnok.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: