DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
F1

Sainz: Jó formában szeretnénk zárni 2022-t

A Ferrari spanyol versenyzője szeretné, ha csapata erős eredményekkel zárná ezt a szezont, ezzel egy jó felkészülési és mentális alapot adva a 2023-as idényre. Sainz a folytonosság hiányát emelte ki.

Szokás szerint megszerezte a pole-pozíciót a szombati időmérő edzésen a Ferrari, ezúttal is Charles Leclerc révén, azonban – ahogyan az lenni szokott – a futamon nem tudták azt győzelemre váltani. Ennek ellenére is több pontot szereztek a Red Bullnál és a Mercedesnél is az elmúlt hétvégén.

Bár a dupla dobogó jól hangzik, a Ferrari továbbra sem tudott győzni a júliusi Osztrák Nagydíj óta, ami keserű szájízt adhat az olaszoknak. Most Carlos Sainz abban reménykedik, hogy az utolsó versenyeken el tudja kapni a ritmust a csapat, így előkészítve a jó 2023-as szereplést.

„Személy szerint nagyon szeretném, ha elkapnánk a fonalat még a következő szezon előtt” – kezdte Sainz az F1.com-nak adott interjúban. „Ezt az idényt – rám nézve – az jellemezte, hogy nem voltunk képesek kettő vagy három versenynél tovább jó eredményre. Mindig volt valami gond. Egy megbízhatósági hiba, egy rosszul sikerült kerékcsere vagy egy gyenge stratégia, ami miatt hátrányba kerültünk.”



A Formula-1-ben a spanyol pilóta szerint rendkívül fontos, hogy valaki jó formába lendüljön, erre jó példa Verstappen nyári-ősz végi repülése, aki ötször győzött zsinórban, amivel szinte be is biztosította második világbajnoki címét.

„Az önbizalom és a csapategység növeléséhez elengedhetetlen, hogy jó eredmények kövessék egymást, ez sokat tudna segíteni rajtunk” – tette hozzá az egyszeres futamgyőztes, aki szeretné meggátolni, hogy Verstappen megdöntse az egy idényben aratott győzelmek rekordját.

„Mostantól remélhetőleg meg tudjuk lovagolni ezt a hullámot és egyre több dobogós helyet szerezhetünk, valamint végre szeretnénk már nyerni. Azzal meg tudnánk törni a Red Bull győzelmi sorozatát, és ha fent tudjuk tartani ezt a formát az idény végéig, az motiválhat bennünket a következő évre.”

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: