DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Alonso a legnagyobbak közé sorolja Verstappent

A kétszeres F1-es világbajnok szerint már most a sportág történetének legjobbjai között a helye a címvédésre készülő hollandnak. A spanyol kiemelte a Red Bull-os egyik fő erősségét is.

Max Verstappen a küszöbén jár annak, hogy másodszor is világbajnok legyen a Formula-1-ben: matematikai esélye ennek bebiztosítására már a múlt hétvégén is volt, a most következő Japán Nagydíjon azonban sokkal valószínűbb forgatókönyvek esetén is lezárhatja az idei vb-harcot.

Már amennyiben lehet ezt vb-harcnak nevezni, Fernando Alonso ugyanis Szingapúrban úgy fogalmazott, hogy Verstappen és csapata kiemelkedett 2022-ben a mezőnyből: „Nem igazából volt ez harc! A Red Bull és Max kiemelkedő volt. Nem igazán lett ebből csata, mivel talán a Red Bull és Max jobbak voltak a többieknél. De az autójuk nem állt a mezőny fölött, mert szerintem a Ferrarié is ugyanolyan jó vagy még jobb is.”

alonso-verstappen-dppi



Alonso arra is rámutatott, hogy Verstappen egyik legfőbb erőssége abban rejlik, hogy bármely pályára megérkezve már az első köröktől elképesztően gyors tud lenni:

„Ezt nem lehet tanítani, ennek szerintem saját magadból kell jönnie. Vannak pilóták, akiknek több időre van szükség, több adatot kell átnézniük: szükségük van a péntekre, hogy kielemezzék és összevessék egy csapattárssal az adatokat, és apránként tesznek lépéseket előre, mígnem százszázalékosan készen állnak az időmérőre. És vannak mások, akik pedig már az első szabadedzésen elérik a száz százalékot. Szerintem Max is közéjük tartozik, és már a gokarttól kezdve ilyen volt. Szóval senkit nem kellene meglepnie, hogy kétszeres világbajnok lesz.”

Arra a kérdésre, hogy Verstappen a második vb-elsőségével már a Formula-1 legnagyobbjai közé kerülne, így felelt az Alpine pilótája: „Igen, így gondolom. Még csak 24 éves, szóval sok van még előtte. Remélem, szerencsésebb lesz, mint én, mert 24 évesen nekem is már volt két címem, és még 40 fölött is csak ott tartok!” – tette hozzá Alonso.

Verstappen egyébként minderre reagálva szintén dicsérő szavakkal illette a spanyolt, aki szerinte más autókban ülve több címet is nyerhetett volna.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: