DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Verstappen szerint Alonso több címet is nyerhetett volna

Hamarosan utolérheti a vb-címek szempontjából Fernando Alonsót a Red Bull holland pilótája. Max Verstappen úgy gondolja, a spanyol versenyző a megfelelő autókkal ennél többet is elérhetett volna.

350. rajtját is teljesítette Szingapúrban Fernando Alonso, aki ezzel az F1 legtapasztaltabb pilótájává vált. Az Alpine versenyzőjét emiatt elég nagy felhajtás vette körbe a hétvégén, mely úgy tűnt, egészen jól alakulhat, végül egy technikai probléma fosztotta meg a biztos pontszerzéstől.

Max Verstappen hamarosan a világbajnoki címek és a futamgyőzelmek számában is utolérheti a rutinos pilótát, hiszen a hollandnak már csak egy hiányzik a 32 győzelemhez, Alonso pedig karrierje során két bajnoki sikernél jár. Utóbbi annak is köszönhető, hogy a spanyol számára nem igazán jött ki a lépés az utóbbi években, erre pedig a címvédő is kitért nemrégiben.



„Az F1-ben szükséged van egy kis szerencsére a jó döntésekhez, és kell ahhoz is, hogy hosszú ideig domináns autóval rendelkezz. Úgy értem, nyilvánvaló, hogy ha Fernandót olyan autókba ültették volna, melyekkel mások bajnokságot nyertek, neki is sikerült volna, de a sportág nem így működik” – idézte Verstappent a PlanetF1.

A 25 esztendős versenyző ezzel Alonso korábbi szavaira reagált, aki abban reménykedett, hogy versenyzőtársának több szerencséje lesz, mivel véleménye szerint 41 esztendősen még mindig ugyanazokkal a statisztikákkal rendelkezik, mint fiatalabb korában.

Verstappen szerint mindettől függetlenül Alonso egy kiváló pilóta, ezért jó, hogy továbbra is a mezőnyt erősíti. „Így is nyert két világbajnoki címet, szóval szerintem nagyon jól tette a dolgát. Ráadásul remek ember és nagyszerű személyisége a Formula-1-nek” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: