DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Seidl: Ricciardo továbbra is toppilóta

A McLaren csapatfőnöke, Andreas Seidl szerint Daniel Ricciardo szingapúri teljesítménye megmutatta, hogy az ausztrál még mindig milyen magas színvonalat képvisel a versenyzés terén.

A 3-as rajtszámú pilóta az idei legjobb helyezésével zárta a 2022-es Szingapúri Nagydíjat, miután a versenyzőt az ötödik helyen intette le a kockás zászló. Mivel csapattársa negyedikként végzett, a McLaren rendkívül erősen zárta a futamot, sőt az Alpine kettős kiesésének köszönhetően meg is előzték a franciákat a konstruktőri pontverseny állásában.

Mindkét versenyzőjük kiemelte, hogy a siker kulcsa a türelem volt, és ezzel Andreas Seidl is teljesen egyetért. A német csapatfőnök rendkívül elégedetten nyilatkozott a futamot követő sajtótájékoztatón. „Nyilvánvalóan nagyon elégedett a mai végeredménnyel. A csapat kiválóan teljesített a két pilótánkkal együtt ilyen trükkös körülmények között. A csapat a bokszutcából remekül kommunikált a versenyzőkkel, hogy megtalálják az egyensúlyt a gyors cselekvés és a ’türelmes játék’ között a győzelem érdekében, a kockázatok elkerülése mellett” – utalt ezzel arra, hogy ők például nem váltottak az első adandó alakalommal slick keverékekre, mint ahogy azt a Mercedes tette.

„Természetesen jó volt nézni azt, hogy George hogyan teljesített a közepes gumikon, miután viszonylag hamar kereket cseréltek” – utalt arra, hogy remek viszonyítási alapot kaptak. „Egy idő után nyilvánvalóvá vált, hogy felesleges kockázat lenne nekünk is ezt a példát követni. Szerintem végeredményben ez vezetett például Daniel futamon elért eredményéhez a VSC mellett, mivel mi tovább maradtunk kint a pályán az intermediate gumikon, mint más csapat” – emelte ki sikerük kulcsát.



A McLaren csapatfőnöke azonban nemcsak csapatát, hanem Ricciardót is éltette. „Remekül futott a verseny alatt. A 16. helyről egészen az ötödikig felkapaszkodott, és ez kiválóan mutatja mindazt az elhivatottságot és kemény munkát, amit ő és a garázsa egész évben művelt. Nagyon örülök nekik.”

Habár a wokingiak megválnak az ausztrál pilótától év végén, Seidl úgy gondolja, Szingapúr megmutatta, hogy Daniel Ricciardo még mindig milyen magas szinten versenyez. „Véleményem szerint ezek között a trükkös körülmények között Daniel ma igazán megmutatta, hogy még mindig topversenyzőnek számít” – osztotta meg álláspontját a 33 éves pilótával kapcsolatban. Megjegyezte azt is, hogy igazából ebben a tényben ő soha nem kételkedett.

„Remélhetőleg ez az eredmény neki és a gárdájának is egy nagy löketet ad a hátralévő öt futamra, hogy együtt tovább tudjuk növelni a pontjaink számát. Ez nagyon fontos lenne, hiszen komoly csatában vagyon a konstruktőri világbajnokságban” – utalt arra, hogy köztük és az Alpine között rendkívül szoros harc van a csapatok közötti pontversenyben, a tabella szezon végi negyedik helyéért.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: