DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 1. szerda
F1

Verstappen frusztrált: „Nem bízhattunk csodában”

A regnáló világbajnok szerint már a szombati időmérős bakival megágyaztak a vasárnapi szenvedésnek Szingapúrban: a rajtnál, majd később saját hibából is visszaesett a holland a futamon.

Úgy érkezett meg Szingapúrba Max Verstappen, hogy akár már ezen a hétvégén bebiztosíthatta volna második Formula-1-es világbajnoki címét. Ettől azonban nagyon messze volt: az időmérőn csak a nyolcadik lett, miután a csapata elszámolta magát az üzemanyaggal és lassításra kérte, majd a futamon kétszer is hátraesett. Elsőre már rögtön a startnál, majd később Lando Norris elleni előzési kísérlet közben fékezte el magát rettenetesen – így végül mindössze hetedik lett a holland.

„Frusztráló” – mondta Verstappen a Formula.hu virtuális jelenlétében, amikor a versenye összefoglalására kérték. „Már a rajtnál gondom volt a lefulladásgátlóval, úgyhogy még több pozíciót veszítettem, ezzel még nehezebb helyzetbe kerültem egy jó eredményhez. Elmentem néhány autó mellett, de aztán beragadtam, képtelenség volt itt előzni.”

verstappen-szing-redbull-day3



„Amint jó pozícióba kerültem, megpróbálkoztam egy manőverrel Lando ellen, de valahogy teljesen leért az autó, ahogy ráléptem a fékre, úgyhogy az első kerekeim elemelkedtek. Blokkoltak a kerekek, ott maradt rajtuk az elfékezés nyoma, ezért újra ki kellett állnom a bokszba. Az új gumikkal visszajöttünk a pontszerzők közé, de nyilván nem ez az, amit akarunk – viszont a tegnapiak után nem bízhattunk csodákban sem.”

Verstappen a rajt kapcsán elmondta, hogy érzésre a megszokott procedúrát követte. Helmut Marko, a Red Bull tanácsadója egyébként erről úgy nyilatkozott, hogy a regnáló világbajnok rossz motormódban volt a startnál, míg maga a pilóta ismételten a lefulladásgátlót említette. Ami pedig a Norris elleni hibát illeti: elismerte, hogy az ideális ív mellett huplisabb a pálya, ez foghatott ki rajta.

A címvédőt az sem vigasztalta, hogy így is óriási előnye maradt a tabellán: „Nem ez volt a szempont, így is van 104 pontos előnyünk, egyszerűen csak frusztráló hétvégénk volt. Mondhatjuk persze, hogy van még hátra öt forduló és tetemes az előnyünk, de szeretnék minden egyes alkalommal jó hétvégét futni. De ez borzalmas volt, kezdve már a tegnapi óriási időmérős elcs*széssel” – utalt arra Verstappen, hogy már az időmérős hibával félresiklott a hétvégéje.

A holland elmondta, hogy a Honda szempontjából valóban nem lenne rossz, ha épp a Japán Nagydíjon válna biztossá a címvédése. Arra pedig, hogy nem túl jó eredménnyel ünnepelhette a pénteki születésnapját, így reagált: „Szerencsére remélhetőleg lesz még néhány születésnapom.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: