DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Leclerc: Ha újra megtörténik, még frusztráltabb leszek

Charles Leclerc lelkében továbbra is fájó emlék a 2019-es Szingapúri Nagydíj, amikor is a bokszstratégia annyira nem kedvezett neki, hogy csak csapattársa, Vettel mögé jött vissza az élről.

Sokan úgy gondolják azóta is, hogy a Ferrari szándékosan cserélte meg a két versenyzőt a futam közben azért, hogy Sebastian Vettelnek kedvezzen és a négyszeres világbajnoknak is lehessen egy futamgyőzelme abban az évben. Igaz, ezt egyik fél sem erősítette meg soha, hogy bármi ilyesmi szándék valóban lett volna. Érdekesség, hogy végül ez lett Sebastian Vettel utolsó futamgyőzelme, ami vélhetően az utolsó is marad már.

A kényszerű Covid-szünet után most három év kihagyást követően érkezett vissza a mezőny Szingapúrba. Charles Leclerc-nek ezúttal is győzelmi esélyei lesznek az éjszakai versenyen, bár idén számos futamgyőzelmet bukott el a monacói az első helyről, leginkább a nem megfelelő stratégia miatt.

Leclerc nehezen emésztette meg a 2019-es esetet, bár idén ennél sokkal több negatívum történt vele vezető helyről


„Igen, nem kérdés, hogy nagyon frusztrált voltam azon a napon, nagyon nagyon jól emlékszem minden pillanatára. Az a 2019-es eset azóta is bennem maradt, mint egy komoly elszalasztott lehetőség” – mondta el Charles Leclerc Szingapúrban egy sajtótájékoztatón, amelyen a Formula.hu munkatársa is részt vett.

„Utólag már valamennyire úgy látom én is, hogy a csapat helyes döntést hozott, hogy mindenképpen meg akarta tartani a kettős győzelmet és nem akarta, hogy egymás ellen csatázzunk az első helyért. De ha idén megint megtörténne, ugyanolyan frusztrált lennék, mint 2019-ben. Azért vagyok itt, hogy nyerjek, vasárnap is az a legfőbb célom, hogy győzzek, ezért mindent meg is fogok tenni és meglátjuk, mi sül ki belőle” – tekintett előre Leclerc.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: