DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Alonso büszke a hétvégi teljesítményükre

Nullázott az Alpine Szingapúrban, miután mindkét pilótájuk kiesett, Fernando Alonso ráadásul az élmezőnyből volt kénytelen kiállni. A spanyol szerint a motorproblémák ellenére büszkék lehetnek.

Már az időmérő edzésen is kiválóan teljesített a spanyolok kétszeres világbajnoka, vasárnap pedig sokáig úgy tűnt, hogy méltó módon ünnepelheti meg karrierje 350. F1-es rajtját. Ez végül nem jött össze, miután megadta magát az Alpine motorja, de csapattársa, Esteban Ocon szintén technikai gondok miatt esett ki a versenyből.

A 41 esztendős pilóta természetesen csalódottan nyilatkozott, de a történtek ellenére talált némi pozitívumot a szingapúri hétvégében.



„Először is egyértelműen csalódott vagyok, mert azt hiszem már eddig is 50 pont mínuszban voltam csak a mechanikai problémák miatt. Most jött még ehhez 10, ami összeadva már 60 pont. Ha ezt hozzáadnánk, akkor egy másik ligában lennénk. Másrészt viszont büszke vagyok a hétvégi teljesítményünkre, ami az egyik legjobb volt, de nem tudjuk befejezni a versenyeket” – mondta Alonso az F1 TV kamerái előtt, ahol azt is elárulta, hogy egyelőre még nem tudja, mi romlott el a versenygépében.

„Elég hirtelen történt, azt hiszem semmilyen figyelmeztetés nem jelent meg. Egyszer csak jött valami zaj a motorból, ami elég csúnya volt” – tette hozzá a rutinos versenyző, aki a Szingapúri Nagydíjon vált minden idők legtapasztaltabb F1-es pilótájává.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: