DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Perez a győzelmet veszi célba a versenyen

A Red Bull mexikói versenyzőjének meg kellett elégednie a második rajthellyel az időmérő edzésen, holnap azonban mindent meg fog tenni annak érdekében, hogy megelőzze a pole-ból induló Leclerc-t.

Meglehetősen izgalmasan alakult a Szingapúri GP szombati időmérő edzése, hiszen a Q3-ban folyamatosan javultak az idők az egyre jobban felmelegedő slick abroncsokon. Az orosz rulettből végül a polet megszerző Charles Leclerc, valamint Sergio Perez jött ki a legjobban, a mexikói ugyanis Leclerc mellől, a második helyről vághat majd neki a holnapi futamnak.



„Holnap jó lehetőségünk lesz arra, hogy egészen a rajttól kezdve támadhassuk Charles-t” – mondta Perez közvetlenül a kvalifikációt követően. „Nagyon csalódott vagyok, amiért két századon múlt a rajtelsőség, de a csapat számára nagyszerű eredmény ez. Fantasztikus munkát végeztek, és mindig a megfelelő döntéseket hozták meg, szóval nagyon boldog vagyok. Nehéz volt felmérni a körülményeket ma. Van rá esély, hogy holnap is nedves viszonyok várnak majd ránk, ezért kulcsfontosságú lesz számunkra, hogy ne kövessünk el hibákat” – zárta a mexikói.

Perez 2011 és 2017 között minden versenyen pontot tudott szerezni Szingapúrban, a dobogón azonban még soha nem ünnepelhetett. A csütörtöki sajtónapon egyértelművé tette, hogy idén ezt is szeretné kipipálni, amire hatalmas esélyt kapott a Red Bull versenyzője.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: