DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Így magyarázza a Q2-es kiesést George Russell

Saját véleménye szerint az első három helyért való csatát érdemelte volna meg a Mercedes csupán 11. helyen végző pilótája. Nem tudta rendesen bevenni a kanyarokat: a fékek és motor nem működtek megfelelően.

A Mercedes a garázs egyik oldalán maximálisan elégedett lehet a Szingapúri Nagydíj szombatján mutatott teljesítményével, hiszen Lewis Hamilton harmadik rajtkockát szerzett csupán öt századmásodperc különbséggel, miután végig harcban volt a pole-pozícióval. Ehhez képest kifejezetten kontrasztos volt a másik oldal produkciója: George Russell a kanyarokban gyengélkedett, a Q3-ba sem tudta beverekednie magát, 11. helyezéssel ért véget számára idő előtt az időmérő. Elárulta, egy műszaki gond állt a háttérben.

„Küszködtem valamivel, ami a fékekhez és motorhoz kapcsolódott. Belökött a kanyarokba, úgy éreztem, mintha a gázon állnék, miközben nem nyomtam. A gumik érzésre rendben voltak, de egyszerűen nem tudtam megcsinálni a kanyarokat” – mondta el a helyszíni riportereknek a Mercedes fiatalabb britje Szingapúrban.



„Igazán kár értem, bár valószínűleg a Q3-ban sem lettünk volna jobbak, mivel nem tudtuk elhárítani a problémát. Nagyon frusztráló, csalódást keltő számomra és a csapat számára is. Lewis jó formában volt, az autó pedig nagyon gyorsnak tűnt, egyszerűen nem tudtuk működésre bírni. Biztató hétvégénk van, de a biztató nem jelent semmit önmagában, azért vagyunk itt, hogy pontokat szerezzünk. Megérdemelnénk, hogy az első három helyért harcoljunk” – beszélt arról Russell, hogy normál körülmények közt Hamilton tájékára várná magát.

Russell problémájáról a csapatfőnök, Toto Wolff is beszélt: „Visszatért egy olyan probléma, ami már az első szabadedzésen is felütötte a fejét, de fogalmunk sincs, hogy miért történhetett. George autójában valamiért nem volt következetes a nyomaték eloszlása. Amikor befordult a kanyarba és úgy érezte, hogy ráléphet a gázra, akkor valami nem stimmelt a nyomatékkal, de a fékekkel is gondjai akadtak” – mondta el a Mercedes feje.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: