DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Gasly: Itt talán 15 kör is lesz, mire Verstappen az élre áll

Kiválóan teljesített a változó körülmények között az AlphaTauri pilótája, Pierre Gasly, aki annyira jó hangulatában volt, hogy még Verstappen tempójával is volt kedve viccelődni.

Az AlphaTauri hullámzó teljesítményét látva, most újra elmondhatja magáról a csapat, hogy egy olyan pályán vannak, amely fekszik az autójuknak, ráadásul egy olyan pilóta, mint Pierre Gasly a szingapúri kvalifikáción látott változó körülmények közt ki tudta hozni a maximumot az AlphaTauriból.

A francia versenyző a hetedik rajtkockát szerezte meg a vasárnapi versenyre, ami azt jelenti, hogy pont az elől a Max Verstappen elől fog rajtolni, akivel kiszúrt csapata az időmérő edzésen. Így értékelte saját teljesítményét Pierre Gasly:

„Eléggé embert próbáló volt ma az autóban ülni. Nem volt egyszerű dolgunk, de elégedett vagyok azzal, ahogyan végül a dolgok alakultak. A kezünkre játszott az időjárás, ezt kár is volna tagadni, ugyanakkor mi is nagyszerűen alkalmazkodtunk a változó körülményekhez” – mondta a francia a Formula.hu jelenlétében.



Miközben a 26 éves versenyző abban reménykedik, hogy előrébb tud majd lépni egy-két pozíciót a versenyen, elmondta – némi humorral fűszerezve –, mit gondol arról, hogy Verstappen megint csak a mezőny sűrűjéből vághat neki egy versenynek.

„”Úgy vélem, ezen a pályán valamivel nehezebb előzni, szóval itt talán 15 körre is szüksége lesz, mire átveszi a vezetést” – viccelte el a kérdést Gasly, aki aztán hozzátette, hogy szerinte a világbajnoki címvédő mindenképpen a dobogón fog végezni vasárnap.

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

 

 
 
 
A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Formula.hu (@formula.hu) által megosztott bejegyzés

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: