DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 27. szombat
F1

Nem maradt elég üzemanyag Verstappen autójában

A holland a kvalifikáció után elárulta, hogy csapata az autójában lévő kevés üzemanyagmennyiség miatt hívta ki a bokszba utolsó gyorskörén. A címvédő szerint elfogadhatatlan az ilyen jellegű hiba.

Nem alakult ideálisan a Szingapúri Nagydíj időmérő edzése Max Verstappen számára: a világbajnoki címvédő többször is hibázott a Q3-ban, utolsó gyorskörét pedig a csapat utasítására meg kellett szakítania, hiszen a bokszba rendelték. A holland a rádión ingerülten vette tudomásul az instrukciót, hiszen jó úton haladt szezonbeli ötödik pole-pozíciójának megszerzéséhez.



„Az utolsó előtti kört jónak éreztem, de azt kérték, hogy szakítsam félbe. Az utolsó körömön pedig arra szólítottak fel, hogy hajtsak be a bokszba, ekkor pedig ráeszméltem, hogy mi történt” – mondta Verstappen a Sky Sportsnak közvetlenül a kvalifikációt követően. „Elfogyott az üzemanyagunk, ami hihetetlenül frusztráló, és egy olyan dolog, aminek nem lenne szabad megtörténnie. Amikor szándékosan alultankolod az autót, és nem számítasz hat kör megtételére, akkor legalább az edzés közben figyelni kellene, hogy fogyóban van az üzemanyag. Sokkal hamarabb észre kellett volna vennünk. Egyáltalán nem vagyok boldog most” – állította pellengérre csapatát a holland.

„Természetesen együtt küzdünk, néha ők hibáznak, néha pedig én, és ez minden esetben elfogadhatatlan. Nyilvánvalóan tanulunk az ilyen esetekből, de ez nagyon rosszul néz ki, és nem lett volna szabad megtörténnie” – zárta Verstappen, aki az eset következtében nem tudott javítani az idején, így pedig meg kellett elégednie a nyolcadik rajtpozícióval a holnapi futamra.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: