DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 4. szombat
F1

Perez: Csak idő kérdése Max bajnoki címe

A Red Bull mexikói versenyzője ugyan matematikailag még megszerezheti az idei világbajnoki címet, Szingapúrban adott nyilatkozata alapján azonban már ő maga sem hisz ebben.

Sergio Perez meglehetősen erősen kezdte a 2022-es szezont, a Monacóban aratott győzelmét követően pedig úgy tűnt, hogy akár reális esélye is lehet a világbajnoki címre. A mexikói azóta csupán három dobogós eredményt tudott felmutatni, amivel szépen lassan számottevő hátrányba került csapattársával, Max Verstappennel szemben az egyéni összetettben. A holland adott esetben akár már Szingapúrban bebiztosíthatja második világbajnoki címét, ami most már Perez szerint is pusztán idő kérdése. A nyári szünetet követően a mexikói még optimistán nyilatkozott bajnoki esélyeit illetően, Verstappen az utóbbi három futam megnyerésével azonban minden kétséget kizáróan bizonyította, hogy nem engedi kicsúszni a kezei közül a koronát.

A Szingapúri Nagydíj csütörtöki sajtónapján Pereznek szegezték a kérdést, miszerint jót tenne-e futamgyőzelmi esélyeinek, ha csapattársa mihamarabb bebiztosítaná a bajnoki címet. „Nem hiszem, hogy sokat változtatna a dolgokon. Nyilván csak idő kérdése, hogy Max világbajnok legyen, ezért én a saját dolgomra koncentrálok, és megpróbálom a lehető legjobb eredményt szállítani a csapat részére. Szeretném a csúcson zárni az idei szezont a hátralévő hat futamon” – mondta a Formula.hu jelenlétében a mexikói.



A királykategória mezőnye 2019 után tér vissza a városállamba, ahol Perez 2011 és 2017 között minden versenyen pontszerző helyen tudott végezni. „A 2014-es futam nagyszerű volt számomra, mert egy első szárny sérülés következtében hátulról kellett felzárkóznom a pontszerző helyekre. Szép eredményeket értem el itt korábban, de még nem állhattam a dobogón. Remélhetőleg vasárnap ezt is kipipálhatom majd. A pálya maga fizikailag az egyik legnagyobb kihívás számunkra, és rengeteg kanyar található rajta, emiatt nagyon fontos, hogy elkerüld a falakat.”

A mexikói erős Ferrarira számít Szingapúr utcáin, szerinte azonban a Mercedest sem szabad leírni. „Várakozásaim szerint a Ferrari különösen erős lesz itt, mert mindig jól szerepelnek az utcai pályákon. Emellett a Mercedesre is figyelnünk kell, mert az elmúlt néhány versenyen jól teljesítettek. Hol nagyon erősek, hol pedig gyengébbek, ha itt is az előbbi eset áll majd fenn, akkor mindenképp ott lesznek majd” – zárta a Red Bull versenyzője. Perez jelenleg az egyéni összetett harmadik helyén áll, mindössze kilenc ponttal lemaradva Charles Leclerc-től, így egy erős hajrával akár az ezüstérem is összejöhet a mexikóiak büszkeségének.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: