DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 2. csütörtök
F1

Már Marko szerint sem kérdés, ki lesz a világbajnok

Dr. Helmut Marko, a Red Bull csapatának főtanácsadója magában már elkönyvelte, hogy idén is Max Verstappen lesz a világbajnok, már csak a mikor a kérdés. Japánnak jobban örülne.

Max Verstappen már a hétvégi Szingapúri Nagydíjon kétszeres világbajnok lehet, arról, hogy ez miként következhet be, ide kattintva tájékozódhattok. A 116 pontos előnyben lévő hollandnak mindenképpen győznie kell Szingapúrban.

Azonban amennyiben ez nem sikerülne neki, még mindig lesz öt versenye, hogy bebiztosítsa a 2022-es világbajnoki címet, s most már a Red Bullnál sem tagadják, hogy csak idő kérdése, mikor húzza be Verstappen az újabb év végi elsőséget.



Dr. Helmut Marko az osztrák ORF-nek adott interjút, tulajdonképpen az idei szezont összefoglalva néhány mondatban: „A mi autónk a szezon előrehaladtával csak egyre jobb és jobb lett, míg a Ferrarinál előjöttek a megbízhatósági problémák és a vezetői hibák” – kezdte Marko.

„Ennek következtében egy idő után kényelmes előnyre tettünk szert a bajnokságban” – folytatta a Red Bull főtanácsadója, aki azt is elmondta, már ők is elkönyvelték, hogy ez az idei cím Max Verstappent illeti meg.

„Valószínűsíthető, hogy Max idén is világbajnok lesz, ez már inkább csak idő kérdése. Annak viszont jobban örülnék marketingszempontból, ha Japánban biztosítaná be a végső győzelmet, a Honda miatt.”

Ha igazán szereted a motorsportokat, akkor van számodra egy jó hírünk: nemcsak a Facebookon, de már az Instagramon is megtalálsz bennünket. Kövess minket a legjobb képekért az Instán is!

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: