DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Priestley szerint vissza fog térni a Mercedes

A McLaren volt szerelője szerint a német istálló csak egy összetevőre van attól, hogy ismét a győzelmekért harcolhasson. Ezt mutatja a folyamatos javulás is, amelyet az elmúlt futamokon láthattunk.

A Mercedes 2014-től kezdve dominálta a Formula-1-et, majd az idei szabálymódosítást követően valamennyire lemaradt a Ferrari-Red Bull kettőstől, azonban a szezon során a folyamatos fejlődésnek köszönhetően felzárkóztak, az egyéni második helyért valós reménnyel küzdhetnek. Marc Priestley szerint minden csapat a tökéletességre törekszik a királykategóriában és ettől a Mercedes csupán egy lépésre van.

„A legjobb csapatok mindegyike a marginális javulást keresi, ahol minden egyes dologban még az 1%-os javulásra is törekszenek. És ez vonatkozik a versenyzőkre, a bokszutcai személyzetre, mindenkire” – magyarázta Priestley a PitStop Podcast adásában. „Ha 1%-kal tudsz javulni a tegnapi eredményedhez képest, az fokozatosan előrébb visz téged. Azt hiszem, hogy a Mercedes ebben volt igazán lenyűgöző idén” – utalva ezzel a csapat folyamatos fejlődésére.



„Mert világbajnokságot nyerni leírhatatlanul nehéz dolog, annyi elemnek kell tökéletesnek lennie, hogy megtörténjen. Olyan, mint egy torta hozzávalói. Ha tízből kilenc van meg, akkor egy átlagos tortát kapsz, nem lesz jó íze vagy nem fog megkelni, mind a tízre szükséged van” – kezdte okfejtését egy hasonlattal a brit. „Azt gondolom, hogy az elmúlt hét évben a Mercedes és Lewis mind a tízzel rendelkezett. Mindent jól csináltak, az egész csomag megvolt. Ezért voltak olyan dominánsak.”

„Idén még mindig sikerült a tízből kilencet eltalálni, de az autó nem lett megfelelő. Még mindig megvan a megfelelő csapat, a megfelelő emberek, az erőforrások a megfelelő helyen vannak, megvan a megfelelő csapatkultúra, hozzáállás, mindazok a dolgok, amelyek hét éven keresztül bajnokká tették őket” – mondta Priestley, aki a 2007-es McLaren-botrányról is beszélt.

Összegzésül pozitív jövőképet vetített a Mercedes számára a médiában elhelyezkedő szerelő: „És szerintem csak az történt, hogy a változó szabályrendszer miatt nem igazán sikerült az autót jól beállítaniuk. Igen, ez azt jelenti, hogy nincsenek a csúcson, de mivel minden más megvan, oda fognak kerülni. És fokozatosan javítanak majd az autón, amíg a végső hozzávaló a helyére nem kerül.”

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: