DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
F1

Steiner szerint van igény a 24 futamra

Elképesztően sűrű, 24 futamból álló versenynaptárt jelentett be nemrégiben a Formula-1, ám a csapatfőnökök közül van, aki megérti ennek hátterét. Günther Steiner szerint a rajongók igénylik ezt.

Egészen különleges idény előtt áll a sportág, miután néhány nappal ezelőtt közzétették a 2023-as szezon naptárát, ami 24 fordulóból áll. A helyszínek között több visszatérő is szerepel, hiszen hosszú idő után ismét ellátogat a mezőny Las Vegasba, de a Kínai Nagydíjat is 2019-ben tudták megrendezni utoljára, továbbá egy év szünetet követően Katarban is versenyt rendezhetnek.

A Haas csapatfőnöke szerint teljesen érthető, hogy miért van szükség ennyi futamra. Günther Steiner úgy véli, azzal sincs gond, hogy jövőre már három versenyt rendeznek az Egyesült Államokban, ahol az F1 sokáig nem tudta igazán megvetni a lábát.



„Úgy gondolom, nyilvánvalóan sok a 24, de az igény megvan rá a rajongók részéről. Látni akarják, amit csinálunk, ami a legnagyobb bók, amit adhatnak nekünk, ezért keményen kell dolgoznunk, hogy boldoggá tegyük őket. Három futam Amerikában, azt hiszem, ez a megfelelő időben jön. A sport már most is népszerű, Amerikában pedig még népszerűbbé válik. A több verseny jó, mindegyik futamnak megvan a maga különlegessége, amitől egyediek lesznek. Szerintem ez nagyon jó, és ez egy nagyon nagy ország, szóval nem lesznek egymás útjában. Két olyan futamot már ismerek onnan, melyek nagyon jók, és szerintem Las Vegas is jó show-t fog nyújtani” – idézte Steinert a PlanetF1.

A szakember már nagyon várja, hogy idén és jövőre is visszatérhessenek az ázsiai helyszínekre, hiszen a koronavírus miatt erre nem igazán nyílt lehetőségük a közelmúltban.

„Két olyan futam következik, ami a Covid miatt kimaradt. Először is, Szingapúrban egy villanyfényes futam, ami nagyon klassz, után pedig jön Suzuka, a világ egyik legjobb versenypályája. Teljesen különböznek, de nagyon várom már, hogy eljussak ezekre a versenypályákra, mert az elmúlt két évben nem voltunk ott, és ez szinte olyan, mintha egy új versenypályára térnénk vissza” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: