DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Bottas: A Mercedesnél sokszor inkább a gépekre hallgattak helyettünk

Az idei szezontól már az Alfa Romeo színeiben versenyző Valtteri Bottas elmesélte, hogy sokszor még Hamilton kérésének is ellent mondott a Mercedes, hogy inkább a gépekre hallgassanak.

Ötéves utat zárt le a tavalyi szezon végén Valtteri Bottas, aki távozott Lewis Hamilton mellől a Mercedestől, s a visszavonuló honfitárs, Kimi Raikkönen helyét vette át az Alfa Romeónál. A finn pilóta felelevenítette egy interjúban, hogy a Mercedesnél másként mentek a dolgok.

Ugyanis elmondása szerint a Mercedes mérnökei sokkal jobban szerettek a gépek előrejelzéseire hallgatni, mintsem a pilóták szavaira, ami Bottas számára kissé idegen volt, ráadásul sokszor még Lewis Hamilton szavát is semmibe vette a csapat, ha a teljesítmény maximalizálásáról volt szó.



„Egyszerűen így működik egy topcsapat. Lewis is érezte ezt a hatást, mert volt, amikor egy teljesen másik irányba szeretett volna elmenni a beállításokkal, de a mérnökök azt válaszolták: »Nem, a számítógép ezt mondja!«”

„Szóval olykor valódi harc folyt e téren köztünk és a csapat között. Eléggé fejlett technológiai háttérrel rendelkezik a Mercedes, szóval a számítógépnek nagyon sok esetben igaza volt, de nem mindig” – idézi Bottast az olasz Motorsport, aki ezt követően összevetette a Mercedes felszerelését a hinwili eszközökkel.

„Szépen fejlődnek az Alfa szimulációs programjai is, de egyelőre itt még nagyobb szerepet kap az emberi faktor, amit én személy szerint jobban is élvezek, csakúgy, mint a környezetváltozást. Amikor valaki megérkezik az F1-be, azt érzi, élete végéig ezt akarja csinálni, de egy idő után úgy is hanyatlik ez a hozzáállás, ez nálam is így volt. Most azonban ha valaki megkérdezni, meddig tervezek az F1-ben maradni, újra azt tudnám mondani, hogy örökké.”

 

Ha igazi Formula-1-rajongó vagy, akkor a Formula Aréna Facebook-csoportunkban a helyed, ahol minden futam után megvitathatod a többiekkel, hogyan tetszett a legutóbbi verseny és nem maradsz le a legfontosabb hírekről sem!

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: