Steward
Strommer Benjamin
DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2022. október 1. szombat
F1

Tsunodát nem érdekli a közösségi média

Nem foglalkozik a negatív kommentekkel, a közösségi oldalak pedig egyáltalában nem befolyásolják az életét Yuki Tsunodának, aki úgy véli, néha kissé viccesek az emberek reakciói.

Az előző évtized során a közösségi média egyértelműen az életünk részévé vált, amit jól mutat, hogy a korábban abszolút konzervatívnak mutatkozó Formula-1 is aktivizálta magát, hogy kihasználják az ebben rejlő lehetőségeke és kapcsolatot teremthessenek a rajongókkal.  A sportolókra ez ugyanúgy igaz, persze voltak, akik csak későn csatlakoztak, így például Kimi Raikkönennek, és Sebastian Vettelnek is jelentős időbe telt, mire hivatalos fiókot regisztrált az Instagramon. Az AlphaTauri japán pilótája számára talán korából fakadóan is teljesen természetes volt az online jelenlét, ám az utóbbi egy esztendőben igyekezett tudatos felhasználóvá válni, és a korábbinál jobban kezelni a szurkolóktól érkező vegyes reakciókat.

„Mostanában elég jól kontrollálom ezeket a dolgokat. Sokkal jobban, mint tavaly. Persze felismerek néhány embert, akik beszélnek bizonyos helyzetekről, de nem olvasok tényleges megjegyzéseket tőlük. Egyébként sem látok sokat a közösségi médiában. Tényleg nem érdekel! A teljesítményemet nem befolyásolja semmi az emberektől, főleg azoktól, akik ellenünk vannak, nincs hatással a hangulatomat, vagy bármi másra. Csak azt érzem, hogy igen vannak, akik ilyeneket mondanak és ez vicces” – mesélte Tsunoda a Give Me Sportnak.A fiatal tehetség példaként a Zandvoorban történt technikai gondokat hozta fel, amikor a csapata annak ellenére visszaküldte őt a pályára, hogy problémásnak érezte az autót. Tsunoda szerint az emberek nagyrésze meglepően túlgondolta ezt a dolgot.

„Őszintén szólva meglepett, ahogy az emberek reagáltak rá. Csak egy nagyon egyszerű meghibásodás történt az autóval, a mérnökök pedig nem ismerték fel a problémát az adatokból, ezért mentünk ki újra. Később megtaláltuk és ezért álltunk meg ismételten, ilyen egyszerű. Az emberek pedig szeretnek drámát csinálni, vagy valami ilyesmit, ami már túl sok, és kissé frusztráló” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: