DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
F1

Tsunoda vegyes érzésekkel készül Japánra

A koronavírus okozta helyzet miatt idén először versenyezhet hazai közönség előtt Yuki Tsunoda, aki izgatottan várja a Japán Nagydíjat, ám az ottani promóciós események kicsit árnyalják a képet.

2021-ben csatlakozott a Formula-1 mezőnyéhez az AlphaTauri japán pilótája, akinek hazai versenye már régóta a sportág történelmének részét képezi, de a járvány eléggé átírta a dolgokat az elmúlt években. Az F1 utoljára 2019-ben járt az országban, így Yuki Tsunoda sem élvezhette a honfitársai szurkolását Suzukában. A fiatal tehetség többek között ezért is elképesztően várja már azt a hétvégét, ugyanakkor az ottani rendezvényeket már nem annyira.

„Szuper izgatott vagyok Suzuka miatt, már készülünk a speciális sisakokkal, ugyanakkor hallottam, hogy rengeteg promóció lesz Suzukában, ami kicsit vegyes érzéseket kelt bennem! Legalább élvezhetem a japán ételeket, és a japán szurkolók előtt vezetni a Forma-1-ben mindenképpen különleges dolog számomra. Alig várom már, és remélhetőleg a korlátozások nem lesznek nagyon szigorúak Japánban” – mondta Tsunoda a Give Me Sportnak adott interjúban.



A 22 esztendős versenyző a szezon további részéről is beszélt, hiszen szeretnék a maximumot kihoz a hátralévő versenyekből és előrébb lépni a konstruktőrök között.

„Reálisan nézve, ha nem tudunk nagy frissítéseket hozni a következő futamokon, akkor nem tudjuk elérni a csapatbajnokságban az ötödik helyet, amit megcéloztunk. A hetedik pozíció jó lenne, de majd meglátjuk. Nem hiszem, hogy olyan nagyszerű szezonunk lesz, mint tavaly, és nem hiszem, hogy egy futam alatt megváltoztatjuk a helyzetünket, viszont úgy gondolom, hogy ez még mindig egy fontos szezon számunkra a jövő év szempontjából is. Megyünk tovább és megpróbáljuk a lehető legjobban megérteni az autónkat. Szeretnék legalább négy versenyen tiszta versenyhétvégét teljesíteni úgy, hogy ne legyen semmi váratlan szituáció, de igazából ez egy jó lehetőség arra is, hogy általánosságban véve javuljunk. Azt hiszem, csak mosolyogni szeretnék a versenyek végén!” – zárta gondolatait Tsunoda.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: