DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
F1

Rosberg: Norris véget vethet Piastri karrierjének

Nico Rosberg szerint Piastri bátor döntést hozott a McLarenhez való igazolással, azonban figyelmeztetett – a dolog hamar a visszájára fordulhat, amennyiben az ausztrál vereséget szenved Norristól.

A nyári szünetben nagy port kavart Oscar Piastri átigazolási ügye, aki az eddigi pályafutását egyengető Alpine-t hagyta el a McLaren kedvéért. A tavalyi F2-es bajnoknak így az elmúlt években nagyszerűen teljesítő és Daniel Ricciardót megsemmisítő Lando Norrisszal kell majd felvennie a kesztyűt a wokingi istállónál. Rosberg szerint Piastri merész döntést hozott az Alpine elhagyásával, ami könnyedén visszafelé sülhet el a következő években.

„Ez egy nagyon bátor döntés volt Oscar részéről” – idézi a 2016-os bajnokot az F1i.com. „Vagy legyőzi Landót, vagy gyakorlatilag véget is ér a pályafutása, szóval nagyon kemény dolga lesz. Mindazonáltal ő bízik a képességeiben, és ha elhiszed magadról, hogy elég jó vagy, akkor egyértelműen meg kell próbálnod. Egy fiatal versenyzőnek meg kell ragadnia az alkalmat, hogy a McLarennél versenyezhessen, különösen, ha meg is teheti. Nem minden nap adódik egy ilyen lehetőség, ezért szerintem helyesen cselekedett” – állt Piastri mellé a Mercedes korábbi világbajnoka.



Rosberg szerint azonban Ricciardo példája is alátámasztja, hogy Norris személyében egy igazi klasszis versenyzővel kell majd szembenéznie a fiatal ausztrálnak: „Oscarnak nagyon nehéz dolga lesz, ha jól akar teljesíteni, mert Lando egy világklasszis pilóta, egy világbajnoki alapanyag, emiatt pedig nem lesz könnyű jobban szerepelnie Danielnél. Ricciardo többszörös futamgyőztesként, valamint a világ egyik legjobb versenyzőjeként is hatalmas kihívással szembesült Lando ellen, Oscar pedig újoncként érkezik majd. Bár minden jel arra mutat, hogy Oscar a jövő egyik szupersztárja lesz, én nem hiszem, hogy Ricciardo elfelejtett volna gyorsan vezetni. Véleményem szerint Lando az, aki világbajnoki szintű produkciót nyújt, egyszerűen hihetetlenül versenyez. Ebből adódóan azt gondolom, hogy Oscar számára hatalmas erőpróba lesz majd Lando közelében maradni” – zárta gondolatait a német.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: