DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. május 8. szerda
F1

Sainz: Verstappen megérdemli a hihetetlen szezont

A Ferrari spanyolja szerint az emeli az élmezőny többi tagja fölé idén a regnáló világbajnokot, hogy még a gyenge napjain, egy hiba után is képes megnyerni az adott nagydíjat.

Max Verstappen az idei tizenhat futamból tizenegyet megnyert, mindennek köszönhetően pedig már akkora pontelőnnyel rendelkezik, hogy matematikailag akár már a jövő hétvégén esedékes Szingapúri Nagydíjon bebiztosíthatja a címvédését – még ha ehhez az üldözői balszerencséjére is szüksége lenne.

verstappen-sainz-redbull-f1-2022



A nagy rivális Ferrarinál szereplő és idén egy győzelemmel álló Carlos Sainz úgy véli, hogy a Red Bull versenyzője minden sikert megérdemel – és azt is elmondta, hogy miért és mi emeli őt a mezőny fölé 2022-ben:

„Úgy gondolom, nagyon erős szezonja van. Nagyon kis hibákat követett el” – idézi a spanyolt a RaceFans.net szaklap. „Ha hibázott is, mint például Spanyolországban, ahol ugyanott forgott meg, ahol én is, vagy épp Magyarországon, akkor is a hiba után felzárkózott és nyerni tudott. Szerintem ez jelenti a legfőbb különbséget, hogy még a némileg rosszabb napjain is képes győzelemig jutni.”

Sainz arra is rávilágított, hogy a problémás szezonkezdet után – amely miatt az Ausztrál Nagydíj után tetemes volt Verstappen lemaradása is Charles Leclerc-rel szemben – mennyire úrrá lett a Red Bull a műszaki problémákon: „Az első három verseny óta hihetetlen megbízhatóság is jellemzi őket, ha pedig mindezt összeadjuk, tényleg hihetetlen szezonja van és szerintem meg is érdemli. Úgy vélem, versenyzőként ő maga is különösen erős munkát végez.”

 
Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: