DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
F1

Krack szerint Stroll nem ijed meg Alonsótól

Az Aston Martin csapatfőnöke nem félti Lance Strollt az istállóhoz érkező Fernando Alonsótól, szerinte a fiatal kanadai sokakat meglephet a teljesítményével a következő szezonban.

Stroll F1-es pályafutását eddig folyamatos kritikák jellemezték, hiszen sokak szerint a fiatal kanadai kizárólag az édesapja pénzének köszönhetően szerepelhet a királykategóriában. Az Aston Martin pilótája három dobogós eredménnyel, valamint egy pole-pozícióval is büszkélkedhet az F1-ben, valamint elmondható, hogy Sebastian Vettel csapattársaként sem vallott szégyent az elmúlt két szezonban. Vettel visszavonulásának következtében Strollnak jövőre új kihívással kell szembenéznie a kétszeres világbajnok Alonso személyében, akinek eltökélt szándéka, hogy az élmezőnybe repítse a silverstone-i alakulatot.

Az Aston csapatfőnöke, Mike Krack szerint azonban a kanadai pilóta képes lesz felvenni a kesztyűt a rutinos spanyollal szemben is: „Amikor Sebastian megérkezett a csapathoz, az emberek akkor is azt mondogatták, hogy Lance-nak esélye sem lesz ellene, de aztán hihetetlen teljesítményt nyújtott egy négyszeres világbajnokkal szemben, hiszen nagyon közel voltak egymáshoz. Most ismét mindenki ugyanezt hajtogatja Fernando kapcsán, de várjuk ki a végét. Lance meglepetést okozhat néhány ember számára” – vette védelmébe Krack a versenyzőjét, akinek teljesítményét az elmúlt napokban a korábbi F1-es pilóta, Marc Surer is dicsérő szavakkal illette



„Nem tudom, Fernando alábecsüli-e őt, de Lance egyáltalán nem retten meg attól, hogy azonos autóban kell felvennie vele a küzdelmet, ugyanakkor megvan köztük a kölcsönös tisztelet. Régóta ismerik egymást, és sokat versenyeztek már egymás ellen, ebből fakadóan Fernando tisztában van Lance képességeivel” – idézi a luxemburgi szakembert az F1 hivatalos weboldala. 

Krack kitért a Strollt érő kritikákra is: „Az emberek alábecsülik őt, azt hiszik csak azért van itt, mert az édesapja a csapat tulajdonosa. Pusztán véletlenből azonban nem lehet olyan jól teljesíteni egy négyszeres bajnok ellen, mint ahogyan ő tette, valamint szintén nem lehet annyi kategóriában a csúcsra érni, amennyiben neki sikerült. Vele kapcsolatban muszáj megjegyezni, hogy sosem volt még lehetősége egy nyerő autót vezetni, amiben igazán megmutathatta volna a tehetségét” – zárta gondolatait a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: