DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak JOHNNYBET
2023. január 31. kedd
F1

Krack szerint Stroll nem ijed meg Alonsótól

Az Aston Martin csapatfőnöke nem félti Lance Strollt az istállóhoz érkező Fernando Alonsótól, szerinte a fiatal kanadai sokakat meglephet a teljesítményével a következő szezonban.

Stroll F1-es pályafutását eddig folyamatos kritikák jellemezték, hiszen sokak szerint a fiatal kanadai kizárólag az édesapja pénzének köszönhetően szerepelhet a királykategóriában. Az Aston Martin pilótája három dobogós eredménnyel, valamint egy pole-pozícióval is büszkélkedhet az F1-ben, valamint elmondható, hogy Sebastian Vettel csapattársaként sem vallott szégyent az elmúlt két szezonban. Vettel visszavonulásának következtében Strollnak jövőre új kihívással kell szembenéznie a kétszeres világbajnok Alonso személyében, akinek eltökélt szándéka, hogy az élmezőnybe repítse a silverstone-i alakulatot.

Az Aston csapatfőnöke, Mike Krack szerint azonban a kanadai pilóta képes lesz felvenni a kesztyűt a rutinos spanyollal szemben is: „Amikor Sebastian megérkezett a csapathoz, az emberek akkor is azt mondogatták, hogy Lance-nak esélye sem lesz ellene, de aztán hihetetlen teljesítményt nyújtott egy négyszeres világbajnokkal szemben, hiszen nagyon közel voltak egymáshoz. Most ismét mindenki ugyanezt hajtogatja Fernando kapcsán, de várjuk ki a végét. Lance meglepetést okozhat néhány ember számára” – vette védelmébe Krack a versenyzőjét, akinek teljesítményét az elmúlt napokban a korábbi F1-es pilóta, Marc Surer is dicsérő szavakkal illette„Nem tudom, Fernando alábecsüli-e őt, de Lance egyáltalán nem retten meg attól, hogy azonos autóban kell felvennie vele a küzdelmet, ugyanakkor megvan köztük a kölcsönös tisztelet. Régóta ismerik egymást, és sokat versenyeztek már egymás ellen, ebből fakadóan Fernando tisztában van Lance képességeivel” – idézi a luxemburgi szakembert az F1 hivatalos weboldala. 

Krack kitért a Strollt érő kritikákra is: „Az emberek alábecsülik őt, azt hiszik csak azért van itt, mert az édesapja a csapat tulajdonosa. Pusztán véletlenből azonban nem lehet olyan jól teljesíteni egy négyszeres bajnok ellen, mint ahogyan ő tette, valamint szintén nem lehet annyi kategóriában a csúcsra érni, amennyiben neki sikerült. Vele kapcsolatban muszáj megjegyezni, hogy sosem volt még lehetősége egy nyerő autót vezetni, amiben igazán megmutathatta volna a tehetségét” – zárta gondolatait a csapatfőnök.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: