DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
F1

Borítékban kaptak pénzt Alonso szerelői a McLarennél

Újabb érdekes történet derült ki a 2007-es szezonról, amikor Lewis Hamilton és Fernando Alonso csapattársak voltak a McLarennél. A csapat egykori szerelője azt állítja, titokban kaptak pénzt a spanyol pilóta menedzsmentjétől.

Nagy reményekkel érkezett meg 2007-ben a McLaren istállójához Fernando Alonso, aki akkor címvédőként foglalta el új helyét, csapattársként pedig egy kivételesen tehetséges újoncot kapott maga mellé Lewis Hamilton személyében.

Bár sokan gondolták úgy, hogy a spanyol versenyző abszolút elsőszámú lesz a wokingi alakulatnál, a dolgok végül másképp alakultak. A csapat kémbotrányba keveredett, a házon belüli rivalizálás pedig kezdett erősen elharapózni, aminek az lett a vége, hogy Alonso végül távozott a csapattól. Erről az időszakról most egy eddig ismeretlen történtet osztott meg a McLaren egykori szerelője, Marc Priestley, aki nemrégiben azt állította, hogy a kétszeres világbajnok részéről jelentős összeget kaptak meg borítékok formájában.

„Fernando egyik taktikája, hogy megpróbálja az egész csapatot átcsábítani a garázsának az ő oldalára. Megpróbálja átvenni az irányítást. Volt egy pillanat 2007-ben, amikor az egyik versenyen mindketten megjelentek előttünké Mikor megérkeztem Fernando menedzsere vagy edzője kis barna borítékokat osztogatott készpénzzel megtömve mindenkinek, akik nem Lewis autóján dolgoztak” – mondta el Priestley a PitStop podcastben.



„Az autóján és a tartalékautón dolgozók megkapták ezeket a borítékokat, köztük én is. Kinyitottam és volt benne vagy 1500 euró. Annyira gyanús volt, először is csak kaptál egy jelöletlen barna borítékot, majd amikor megkérdeztem, hogy mi ez, az edző elkószált, mi meg csak néztük körbe. A kollégák közben mind azt kérdezték, hogy te kinyitottad-e és mennyit kaptál, mire hirtelen elkezdett terjedni a csapatban, hogy csak Lewis emberei nem kapták meg” – folytatta a McLaren egykori szakembere.

„Hirtelen rájöttünk, hogy mi történt itt, próbálta motiválni ezzel az embereket, hogy őt támogassák, az intenzív csatában, amiben benne voltak. Egyfelől okos taktika volt, de végül a csapat rájött erre, és arra kértek minket, hogy az egészet jótékony célra adományozzuk, ami rendben is volt. Ez betekintést nyújtott a két különböző gondolkodásmódba. Lewis más dolgokat csinált, ő a médiával játszott. Mindannyian csináltak dolgokat rosszul és jól, egyikünk sem tökéletes, másképp álltak hozzá a stratégiájukhoz, hogy a legjobbak legyenek, a maguk módján érték el a sikereiket, és nagyon különböző megközelítéseket alkalmaztak” – tette hozzá.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: