DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
F1

Hamilton: Segíteni szeretnénk az FIA-t

Részleteket árult el az FIA elnökével való beszélgetéséről Lewis Hamilton. A hétszeres világbajnok szerint a pilóták egységesek abban, hogy jobbá akarják tenni a versenyzést.

Több versenyzővel is egyeztetéseket folytatott mostanában Mohammed Ben Sulayem. A Nemzetközi Automobil Szövetség 2021 decemberében megválasztott elnöke hétfőre összehívott egy csúcstalálkozót, melyen a csapatvezetők, a stewardok is jelen voltak, a témákról pedig előtte a mezőny tagjaival is beszélgetett.

Ezzel kapcsolatban nemrégiben Lewis Hamilton is megnyilvánult, a Mercedes versenyzője ugyanis elárulta, igyekeznek minél szorosabb kapcsolatot kiépíteni a szakemberrel. „Ez senkinek sem könnyű szerep. Azt hiszem, időbe telik, amíg valaki belerázódik ebbe, és kiépíti az összes kapcsolatot, ahogyan a változások bevezetésére is idő kell, de úgy gondolom, hogy jelenleg a versenyzők a legfontosabbak” – idézte Hamiltont a RacingNews365.



„Megpróbáljuk kiépíteni ezt a kapcsolatot pilóták részéről, a GPDA-nál pedig mindannyian egységesek vagyunk, és segíteni akarunk abban, hogy jobbá tegyük a versenyzést. Segíteni szeretnénk az FIA-t, és Mohammed nagyon nyitott volt ezzel kapcsolatban” – folytatta mondandóját a brit versenyző.

Hamilton azt is hozzátette, hogy egyelőre gördülékenyen halad a folyamat, hiszen a szövetség elnöke maga is versenyzett korábban, a változásokkal kapcsolatban pedig igyekszik figyelni a pilóták véleményére.

„Tovább dolgozunk ezen a kommunikáción. Kapcsolatban állok vele, és elég sokat beszélünk. Nagyon-nagyon céltudatos, versengő alkat, hiszen korábban versenyző volt. Ő is nagyon lelkes a sokszínűséget tekintve, valóban a jövőbeli változásokért küzd. Ebben szeretne velünk együttműködni, ennek pedig nagyon örülök” – zárta gondolatait a 37 esztendős versenyző.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: